Anadolu Rüyası'ndan Büyük Gösteri Öncesi Son Prova

Türkiye’nin 7 bölgesinden 250 Uğur Okulu öğrencisi tarafından hayata geçirilen ‘’Anadolu Rüyası’’ projesinin, ‘’Kültürler Buluşması’’ isimli ilk gösterisi öncesi öğrenciler son provalarını yaptı.

Anadolu Rüyası'ndan Büyük Gösteri Öncesi Son Prova
Anadolu ile Türk folklorunun tüm dünyaya öğretilmesi hedefiyle hayata geçen ‘’Anadolu Rüyası’’ projesi, ilk gösterisini yarın Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da gerçekleştirecek. ‘’Kültürler Buluşması’’ isimli ilk gösteri öncesi Türkiye’nin dört bir yanında gelen Uğur Okulu öğrencileri son provalarını Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde yaptı. Toplamda 250 kişilik liseli öğrenci grubuna, Bahçeşehir Üniversitesi’nden de 50 öğrenci eşlik edecek. Gösteride ayrıca 40 müzisyenden oluşan Büyük Türkiye Orkestrası da yer alacak.

‘’AMACIMIZ HALK OYUNLARI TABANLI KÜLTÜR VE SANAT ÖĞRETMEK’’

Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Derneği ve Uğur Okulları’nın iş birliğiyle yapılan projenin mimarlarından Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Derneği Başkanı Okan Gürbüz, ‘’Amacımız, halk oyunları tabanlı olmak üzere çocuklarımıza kültür ve sanat öğretmek. Temelinde halk oyunları olan bu projenin biraz daha detayına bakıldığı zaman bir kültür projesi olduğu görülüyor. Bu proje ile lise ve üniversite öğrencilerimize kendi öz değerlerimizi anlatıyoruz’’ dedi.

‘’ÖZ DEĞERLERİNİ BİLEN BİR NESİL YETİŞMELİ’’

Halk kültürü adına yapılan işlerde zorlandıklarını belirten Gürbüz, ‘’Çocuklara, aslında hep içinde oldukları ancak bilmedikleri bir şey öğretiyorsunuz. Başta bir direnç gösterdiler ancak işin içine girdikten sonra koşa koşa çalışmaya gelmeye başladılar. Bizim istediğimiz de buydu. Kendi öz değerlerini öğrenen, bunları temsil eden bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Şu anda bu işin içinde olan arkadaşlarımızla o aşamaya geldik. Yaklaşık 8 ilde 300-350’ye yakın öğrencimiz Uğur Okulları bünyesinde haftada 10 saate yakın halk oyunları dersleri görüyor’’ ifadelerinde bulundu.

GÖSTERİ VE YARIŞMA BİR ARADA

Gösteride lise öğrencilerinin yanı sıra üniversite öğrencilerinin de olduğunu dile getiren Gürbüz, ‘’Üniversite öğrencilerinin arasında Bahçeşehir Üniversitesi’nde okuyan Polonyalı, Azeri ve bunlar gibi yabancı öğrencilerimiz de yer alıyor. Onlar da bizim danslarımızı sergileyecekler’’ diye konuştu.

Gösteride yer alan liseliler arasında bir de yarışma olacağını belirten Gürbüz, ‘’250 kişilik lise grubumuz arasında olacak yarışmada öğrenciler 8 gruba ayrılmış şekilde yarışacak. En iyi kostüm, en iyi müzik, en iyi performans gibi kategorilerimiz olacak. En iyi performansı sergileyen ekibimizi de, Türk Halk Oyunları Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İl Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü’nün katkılarıyla yurtdışında festivale göndereceğiz ve ülkemizi temsil etme şansı sağlayacağız’’ diyerek konuşmasını noktaladı.
Kaynak: İHA