Alaşehirli Çocuklar Eğlenirken Öğrenecek

Alaşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Çocuk Trafik Eğitim Parkının açılışı yapıldı.

Alaşehirli Çocuklar Eğlenirken Öğrenecek
Alaşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Çocuk Trafik Eğitim Parkında öğrencilere, teorik olarak anlatılan dersler sonrasında uygulamalı olarak direksiyon eğitimi, karşıdan karşıya geçme, trafik sinyalizasyon işaretleri ve birçok konuda uygulamalı olarak eğitim verilebilecek. Trafik Eğitim Parkı’nda eğitim hizmetlerinin verilebilmesi ve direksiyon eğitimin yapılması amacıyla yollar, kavşaklar, bisiklet yolları, engelli yolları, park alanları, tünel ve trafik ışıkları bulunuyor. Parkta ayrıca öğrenciler için derslikler de yer alıyor.

Çocukların trafik kurallarını en doğru şekilde öğrenmelerini sağlayacak Trafik Eğitim Parkı Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Binasının yanındaki alanda düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Alaşehir İlçe Emniyet Müdürü İsmail Konuk, Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yenir, Alaşehir Şoförler Odası Başkanı Bünyamin Kapucu, Başkan Danışmanı Sami Çeltikoğlu, Başkan Yardımcısı Muammer İbişoğlu, Belediye Meclis Üyelerimiz Hasan Alıcı, Cafer Özkaya, Murat Biber, Bilgehan Noyan ve öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşması yapan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, "Yaşadığımız birçok sorunun aslında eğitimsizlikten kaynaklandığını söyledik ama belki o eğitimi yapacak o imkanları ve alanları sağlamak için bizlerde biraz kusurlu kaldık. Bununla ilgili eksikliği Alaşehir’de gördüğümüz içinde bir an evvel konuya müdahale edip üçlü bir protokol ile yani Alaşehir Belediyesi, Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Alaşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile burada öğrencilerimize belli yaş gruplarına gerekli temel trafik eğitimlerinin verilmesi ve bunun eğitim yapan kurumlarımızın kontrolünde ve bu işi yapan emniyet birimlerimizin müdahalesi ile hayata geçirmek için yola çıktık ve böyle bir alana Alaşehir’de hizmete sokmak için toplandık. Özellikle İlçe Emniyet Müdürümüzün yanımızda olmasından memnuniyet duyuyorum çünkü burada uygulamacı ve uygulayıcı olmak anlamında en büyük görev onlara düşüyor. Çocuklarımızı buraya taşıma anlamında iş Belediyemize düşüyor ve bunun uygulamalarının yapılmasında İlçe Emniyet Müdürlüğümüz gerçekleştirecektir. Bir şeyi yapmaktan ziyade onu hayata geçirmek ve devamlılığını sağlamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum bunu açmak burada çok önemli değil ama bunun uygulamalı eğitim olarak programımızın içine girmesi ve eğitimimizin bir parçası olmasını sağlamak en önemli hedefimiz olmalı" dedi.

Konuşmaların ardından Trafik Eğitim Parkı açılışı gerçekleşirken, minik öğrenciler araçlara binerek trafik polisleri ve eğitimciler eşliğinde trafik kurallarıyla ilgili bilgiler aldılar. Trafik eğitimi sırasında çocuklar hem eğlendi hem de ömür boyu kullanacakları bilgileri aldılar. Açılışın ardından öğrenciler Başkan Karaçoban ile birlikte Alaşehir Şehitlik Müzesi’ni ziyaret etti.
Kaynak: İHA