Söğüt'ten Kısa Kısa

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Söğüt Meslek Yüksek Okulu'na yeni bölümlerin kazandırılacağı bildirildi.

Okul Müdür Yardımcısı Rahmi Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte hayırseverlerin desteğiyle okula yeni bina yapılacağını ve bölümler açılacağını anlatarak, okulun bulunduğu alana yeni derslikler ve konferans salonunun bulunduğu projenin tamamlandığını ve inşaatına kısa sürede başlanacağını kaydetti.

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ve kentte faaliyet gösteren sanayi kuruluşları ile Söğüt Yüksek Öğrenimi Güçlendirme Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği gibi birçok hayırseverin derslik yaptırmak için destek verdiklerini bildiren Akbaş, 'Hedefimiz, ek binanın yapımını tamamlayıp öğrencilerimize daha iyi hizmet sunulmasıdır. Şu anda bin 50 olan öğrenci sayımız yeni bina ve bölümümüzle bin 200 civarına çıkacaktır. Öğrencilerimizin yüzde 95'i kentte ikamet ediyor. Bundan dolayı da bu yapılacak yatırımın mutlaka Söğüt'e olumlu yansıyacaktır.' dedi.

- Söğüt'te güreş antrenmanları

Söğüt ilçesinde, 9-18 yaş grubu öğrencileri güreş antrenmanlarına katılıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde güreş takımını çalıştıran antrenör Arif Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ata sporu güreşi kentte popüler spor haline getirip, şampiyon sporcular çıkarmak istediklerini söyledi.

Sporcuları sosyal, kültürel ve sportif anlamda yetiştirmeye çalıştıklarını anlatan Yavuz, 'Amacımız, sigarayla, alkolle ve kötü alışkanlıklarla hiç tanışmayan sağlıklı, ahlaklı ve topluma faydalı bireyler yetiştirmek. Bilecik merkezde ve çeşitli illerde düzenlenen müsabakalarda dereceler alıyoruz. Her geçen gün başarılarımız artıyor. 9-18 yaş arasındaki her öğrencimizi güreş sporunu yapmaya bekliyoruz.' ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA