Öğretmenlere 'Olumlu Okul İklimi' Konferansı

Edirne’de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sayın Aslı Bugay tarafından, öğretmenlere “Olumlu Okul İklimi” konulu konferans verildi.

Öğretmenlere 'Olumlu Okul İklimi' Konferansı
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen programa, İl Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan’ın yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, merkez ilçeye bağlı tüm okulların müdür ve müdür yardımcıları ile aday öğretmenleri katıldı.

Konferansta, okul ikliminin tanımı, en genel olarak öğrenme ortamının sosyal iklimi, atmosferi ya da “kişiliği” olarak açıklandı. Okul iklimi kavramı çok boyutlu yapısı gereği okulun tüm paydaşlarının, okul yöneticisi, öğretmenler, psikolojik danışmalar, öğrenciler ve yardımcı personel işbirliği içinde çalışması gereken özel bir konu olduğu vurgulandı. Bu işbirliğinin sağlanmasında, yapılacak çalışmaların koordine edilmesinde ve sürdürülmesinde okul psikolojik danışmanları çok önemli bir göreve sahip olduğu belirtildi. Konferansta, okul iklimi ve psikolojik etkileri konusunda, başta psikolojik danışmanlar olmak üzere yönetici ve öğretmeleri bilgilendirmek ve farkındalıklarını arttırılması amaçlandı.

Doç. Dr. Aslı Bugay, okul ikliminin tanımı, okul ikliminin öğrenci, öğretmen ve yöneticiler üzerindeki etkileri, olumsuz okul ikliminin bazı göstergeleri ve etkili okulun temel özellikleri, yurtdışında ve yurtiçinde yapılmış olan ampirik araştırma bulgularıyla destekleyerek aktardı.

Konferansın ardından İl Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, gerçekleştirdiği konferans nedeniyle Doç. Dr. Sayın Aslı Bugay’a hediye ve çiçek takdiminde bulundu.
Kaynak: İHA