Milli Sporcu Tarihi Surlara Tırmandı

Bursa’da milli tırmanış sporcusu tarihi surlara tırmandı. Halatla emniyetini alan ve korkusuzca burçlara tırmanan Recep Gür, Bursa’nın birçok tarihi mekanının doğa sporları ile tanıtılacağını söyledi.

Milli Sporcu Tarihi Surlara Tırmandı
Milli Sporcu Recep Gür Saltanat Kapı yanındaki tarihi surlara tırmandı. Çekimlerini Ahmet Sungur Atay’ın yaptığı tırmanış etkinliğiyle doğa sporlarına dikkat çekmek istediğini belirten Gür, tırmanış adına iki önemli projenin de gerçekleşeceğinin müjdesini verdi.

Sadece İtalya’da gerçekleştirilen Sokak Tırmanış Festivali’nin Bursa’daki tarihi dokular doğa sporları ile harmanlanarak dünyaya tanıtılacağını ifade eden Recep Gür, "Bu yıl Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte önemli bir projemiz var. Dünyada sadece İtalya’da yapılan sokak tırmanışı festivalini Bursa’da gerçekleştireceğiz. Ben de buna dikkat çekmek adına Yerkapı’da tarihi kuleye tırmandım. Bursa’ya bunu yayacağız. Bu yapı tırmanış için çok ideal değil ama tarihi bir yapıya dokunmak çok farklı bir duygu. Duvar üzerinde elle oyulmuş taşları tuttuğumda çok duygulandım. Yüzlerce yıl önce atalarımızın elleriyle oyduğu taşlara dokunmak da çok anlamlıydı. Burada asıl amacımız merkezde ve tüm ilçelerimizde tarihi yapıları doğa sporları ile harmanlayarak dünyaya tanıtmak. Ayrıca yakın zamanda yapımına başlanılacak olan 2 bin metrelik tırmanma duvarı projemiz ile de Bursa’da tırmanış yaygın bir spor haline gelecek" dedi
Kaynak: İHA