Karamürsel Devlet Hastanesinde Açılış Töreni

Karamürsel Devlet Hastanesinde acil servis, toplantı, yemek salonu ve tomografi ünitesinin açılışı gerçekleştirildi.

Törende Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Şenol Ergüney, 'Acil Servis Revizyonu' Projesi kapsamında ekim 2015'te başlayan çalışmaların tamamlandığını ve acil servisin tümüyle yeni bir görünüme kavuştuğunu belirtti.

Ergüney, 'Revizyonda acil servisin tüm alanlarında önemli değişiklikler yapıldı. Önceden 270 metrekare alanda hizmet verilen serviste revizyon sonrası 550 metrekarelik alanda hizmet veriliyor. Hasta müşahede yatak sayısı 5’ten 8’e çıkarıldı. Hastalara hizmet verecek olan tomografi ünitesinin kurulumu da tamamlandı. Artık hastalar tomografi için çevre hastanelere gitmek zorunda kalmayacak.' diye konuştu.

Hastanenin yeni personel yemekhanesinin de hizmete girdiğini belirten Ergüney, 'Kullanım alanı 80 metrekare olan ve 225 personele hizmet verecek olan yeni yemekhane binası tıbbi alanlardan bağımsız olarak, mutfaktan geçişi olabilecek şekilde hastane bahçesinde yer alıyor. Yapılan yeni düzenlemelerle yeni binasında hizmete giren, dekorasyonun bütünüyle yenilendiği yemekhane, personelin daha ferah bir ortamda ve güzel bir manzara eşliğinde yemek yemesini sağlayacak.' dedi.

Konuşmanın ardından Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a hastaneye yaptığı katkılarından dolayı plaket ve çiçek takdim edildi.

Açılışın ardından protokol üyeleri, hastane yetkililerinde yeni açılan acil servis, tomografi ve yemekhane, toplantı salonu gezerek bilgi aldı.

Törene Karamürsel Kaymakamlığına vekalet eden Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Bey Eğitim Merkez Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Metin Balatlı, İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, Karamürsel İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferhan Uğur, AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, Karamürsel AK Parti ilçe Başkanı Recep Demirel, Karamürsel AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurcan Aydın, Karamürsel Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Aydın, meclis üyeleri ve sağlık personeli katıldı.

Kaynak: AA