Kanada'da İlk Kez Kur'an'ı Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi

Kanada Türk İslam Vakfı, Toronto’da yaşayan Türk çocukları arasında ilk kez Kur’anı Kerim’i Güzel Okuma ve Bilgi Yarışması düzenledi.

Merkezi Toronto’da bulunan Kanada Türk İslam Vakfı, ilk kez Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Bilgi Yarışması düzenledi.

Vakfa ait Pape Camii İmam-Hatibi Ahmet Hamdi Karahan’ın organizatörlüğünde düzenlenen yarışmaya, Toronto bölgesinde yaşayan 8 çocuk katıldı. Yarışmacılar, Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuma, ezbere okuma, tecvid kurallarına göre okuma ile İslami konulara ait soruların sorulduğu bilgi dalında yarıştı. Yarışmaya, Pape Camii’nden Taha Tekin, Azra Yavuz, Berra Tekin, Windsor Türk Cemiyeti'nden Zeyneb Aktaş, Toronto Pazar Okulu'ndan Samet Kızılırmak, Melike Kalana ve Baha Şimşek katıldı.

Yarışma sonunda Pape Camii’nden Taha Tekin birinci, Azra Yavuz ikinci ve Berra Tekin de üçüncü oldu. Toronto Din Hizmetleri Ataşesi Mahmut Demir, yarışmada dereceye girenlerden birinciye 500, ikinciye 300, üçüncüye 200 ve geri kalan öğrencilerin tamamına da 100’er Kanada doları para ödülü verdi.

- 'Rabbimizin bize biçtiği rol, Kur’an'a mirasçı olmak'

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Toronto Din Hizmetleri Ataşesi Mahmut Demir, Allah’ın, Müslümanları Kur’an’a mirasçı kıldığını söyledi. Bu konuda Fatır suresinin 32. ayetinin açık hükümü olduğunu anlatan Mahmut Demir, şunları kaydetti:

'Yüce Rabbimizin bize biçtiği rol, bu kitaba, Kur’an’a mirasçı olmaktır. Yani bizler birer mirasçıyız, varisiz. Neyin varisiyiz? Peygamberimiz Aleyhisselamın bize bıraktığı, emanet ettiği kitabın varisleriyiz. Bu kitaba varis olmak çok büyük bir şeref olsa gerek.'

Demir ve Karahan, gelecek yıl ikincisi düzenlenecek olan yarışmanın, daha kapsamlı olacağını ifade etti. Yarışmaya destekleyen bazı firmalar da dereceye girenlere hediyeler verdi. Yarışma, yemek ikramının ardından sona erdi.
Kaynak: AA