Kadavra Üzerinde Estetik Eğitimi

Edirne'de düzenlenen Medikal Estetik Çalıştayı'nda Türkiye'de ilk kez doktorlara uygulamalı olarak kadavra yüzde medikal estetik eğitimi verildi Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi ABD Başkanı Prof. Dr. Taşkınalp:'Bu iş birliğinden elde ettiğimiz kadavraları da öğrenci eğitimlerinde kullanacağız. Biz 8 senedir kadavra açmıyoruz''

Edirne'de düzenlenen Medikal Estetik Çalıştayı'nda, uygulamalı olarak kadavra üzerinde estetik eğitimi verildi.

Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Recep Mesut Anatomi Müzesinde düzenlenen programda, doktorlar kadavra üzerinde yüzde estetik eğitimi ile uygulama yapma olanağı buldu.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi ABD Başkanı Prof. Dr. Oğuz Taşkınalp, programdaki konuşmasında, böyle önemli bir çalıştayın içinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Üniversitelerin en büyük görevinin eğitim olduğunu belirten Taşkınalp, ''Bu iş birliğinden elde ettiğimiz kadavraları da öğrenci eğitimlerinde kullanacağız. Biz 8 senedir kadavra açmıyoruz. Eski kadavraları kullanıyorduk. Bunun bizim için de bir şans olduğunu düşünüyoruz.'' diye konuştu.

Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkanı Dr. Devrim Gürsoy da eğitimlerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, estetik sektörünün tüm olumsuzluklara rağmen en fazla büyüyen sektörler arasında yer aldığını vurguladı.

Yüz estetiğinin doğru ve bilinçli yapılması gerektiğini aktaran Gürsoy ''MESTDER olarak estetik alanında çalışan hekimlerin mesleki becerilerin arttırılması, kamu sağlığı açısından bilinçli ve bilimsel kriterlere uygun olarak uygulamaların yapılması, dernek olarak kurulma amaçlarımızdan biriydi. Bu konuda Türkiye'de bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz bir durum. Merdiven altı uygulamalarının, ehli olmayan kişilerin yaptığı uygulamaların kamu sağlığını tehdit edebilecek sonuçlar yarattığı bir dönemde, bu işin doğru, bilinçli yapılması bizim için çok önemli.'' dedi.

Medikal Estetik Yüz Kadavra Çalıştayı Eğitim Koordinatörü Dr. Ahmet Atalık ise kadavra üzerinde yapılan uygulamalı eğitimin hekimler açısından çok yararlı olduğunu dile getirdi.

Estetik alanında çalışan hekimlere kadavra üzerinde yapılan eğitimlerin önemini vurgulayan Atalık, ''Kendilerini geliştirmek istiyorlarsa, komplikasyonlardan uzak durmalarını, hastaya zarar vermek istemiyorlarsa bu eğitimleri almalarını öneririm. Özellikle anatomi konusunda çok daha deneyimli olacaklar.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından çalıştaya katılan doktorlar, manken Sema Şimşek'e de bir uygulama yaptı.
Kaynak: AA