CHP’li Başkan’dan vatandaşa “idrar” dayağı

Bilecik CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan'ın, bir restoran çıkışı ağaç dibine tuvaletini yapan kamyon şoförünü darp ettiği iddia edildi. Dizi parçalanan ve 4 ameliyat geçiren kamyon şoförünün ise bir daha yürüyememe riski olduğu öğrenildi.

CHP’li Başkan’dan vatandaşa “idrar” dayağı
CHP’li Başkan’dan vatandaşa “idrar” dayağı
Olay, 2 Nisan günü Bilecik’te bir restoran çıkışında akşam saatlerinde meydana geldi. İddia’ya göre bir mekanda arkadaşları ile yemek yedikten sonra mekandan ayrılan Ayhan Güven, mekanın karşısında bulunan ağacın dibine tuvalet ihtiyacını giderdi. O sırada bu olaya tanık olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan duruma sert tepki gösterdi. Kamyon şoförüne saldıran Çalışkan, Güven’in yere düşmesine neden oldu. Yere düşen Güven’in diz kapağı parçalandı. Bilecik’te ilk tedavisi yapılan evli ve 3 çocuk babası Güven, İstanbul Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada 4 ameliyat olan Güven’in bir daha yürüyememe riski bulunuyor.

“ENSEME VURDU, ANNEME KÜFRETTİ”

Olayın yaşandığı günü anlatan Ayhan Güven, olay akşamı arkadaşları ile Bilecik’te bir mekanda yemek yediklerini aktararak, “Yemekten sonra oradan dışarı çıktım. Şeker hastasıyım, aşırı derecede küçük tuvalet ihtiyacım geliyor. Oradan beraber ayrılacağım arkadaş aracında bir şey unutmuş. Bende o sırada bulunduğumuz kapıdan ileri bir yerde tuvalet ihtiyacımı gidermeye gittim. O sırada ben tuvaletimi yaparken arkamda kravatlı gözlüklü bir adam belirdi. Enseme vurdu ve küfür etti anneme. Bana, ‘Buraya neden işiyorsun’ dedi. O sırada bana saldırırken garsonlar onu tutuyordu. Onların elinden kurtulduğu zaman bana tekrar saldırdı ve koşarak üzerime atladı. Bende yere düştüm. Yere düştükten sonra inanılmaz bir şekilde bacağım yanda duruyordu. O sırada onun yanında olan kadında bana tekme atıyordu” dedi.

“NEDEN KİMSEYİ ZAN ALTINDA BIRAKAYIM”
Avukatının Bilecik Cumhuriyet Savcılığına olay ile ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Güven, “ Benim yalan söylediğim söyleniyor ama her şey açık. Neden kimseyi ben zan altında bırakayım. Neden bu ismi söyleyeyim. Benim bu ayağımı kim bu hale getirdi. Çocuklarım benim evde. 29-30 gündür aracım çalışmıyor. Maddi sıkıntıdayım çocuklarım oradalar. Buraya gelemiyor onlar görüşemiyorum. Bana CHP’den kimse ulaşmadı. Benim nikahımı da sayın vekilimiz, Yaşar Tüzün yapmıştı. Kendisinden hiçbir şekilde telefonda almadım. Bir yakınım da bu işin bu şekilde değil de sakin bir dil ile barışıp halledileceği şekilde teklif edildiğini duydum” diye konuştu.

“2 NİSANDAN BERİ AYAĞA KALKAMIYORUM”

Kendisi ile ilgili adalet istediğini söyleyen Güven, “ Benim istediğim adalet. Bu konu ile ilgili ne gerekiyorsa yapılmasını istemiyorum. Benim eğer bir ağacın dibine idrar yapmam suç ise ben cezama razıyım. Ben bir şey yapmadım. Bana neden ucu sivri ayakkabılar ile tekmeler atıldı. Şu anda yürüyemiyorum. 2 Nisan’dan beri ayağa kalkamıyorum. Bu perdeyi bile bugün açtım. Küçük güzel bir haber aldım doktorumdan” şeklinde konuştu.

“MAKAM SAHİPLERİNİN VATANDAŞI KORUYUP KOLLAMASI GEREKİYOR”

Güven’in avukatı Rıdvan Yıldız ise müvekkilinin mağdur olduğunu ifade ederek, “ Vatandaşı koruyup kollaması gereken makam sahipleri, vatandaşı mağdur eden vatandaşı zor durumda bırakanlar olmaması gerekiyor. Ancak mevcut durumda müvekkilim mağdur olmuş durumdadır. Ailesine bakacak durumu yoktur. Psikolojisi yerle bir olmuştur ve de iş yapamaz durumdadır. Açıkçası karşı taraf ile görüşmedim. Konunun karşı taraftan iyi niyet görülmediği için herhangi bir şekilde mağduriyeti giderici bir adım atılmadığı için, yargı sürecinin başlatılması noktasında yer aldım. Öncelikli olarak savcılığa söz konusu şahsın tedbir olarak tutuklatılması noktasında suç duyurusunda bulundum. Akabinde raporların elimize net olarak geçmesinden sonra maddi ve manevi olarak tazminat davası da açacağız” dedi.