Burhaniyeli Öğrencilerin Bisiklet Sevinci

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, obeziteyi azaltmak ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek için 10 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Sağlık Bakanlığının,“Türkiye Sağlıklı Beslenme Hareketli Hayat Programı” projesi kapsamında, ilk defa bisiklet sahibi olan öğrenciler mutlu olurken, dağıtım törenine katılan Kaymakam Hüseyin Öner, öğrencilere başarı dileğinde bulundu.

Burhaniyeli Öğrencilerin Bisiklet Sevinci
Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen törende çeşitli ortaokullardan 10 öğrenciye bisiklet verilirken, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Dinimizi Öğreniyoruz adlı kitaptan da yaklaşık bin 500 kitap öğrencilere ulaştırıldı. Bisiklet ve kitap dağıtım törenine Kaymakam Hüseyin Öner’in yanı sıra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Faruk Kendigelen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan, ortaokul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlk bisikleti veren Kaymakam Hüseyin Öner,” Bisiklet kullanımıyla iyi bir fiziksel aktivite yapmış oluruz. Ayrıca, çevremizin korunmasına da katkı sağlanmış olur. Daha sağlıklı yaşam oluşturulmasınada ortam sağlanmış olacaktır. Güle güle kullanın. Derslerinizde de başarılar diliyorum” dedi.

Bisiklet ve kitap dağıtımı, Kaymakam Hüseyin Öner ve diğer davetliler tarafından yapılırken, coşku yaşandı.
Kaynak: İHA