Bir Bestekar Ve Bir Şairin İsmi Bu Parkta Yaşatılacak

Tepebaşı bölgesini Bursa yolu üzerinden girişini süsleyen Bestekar Hacı Arif Bey Parkı ve içinde yer alan Eskişehirli Şair Rasim Köroğlu Deneyimli Kafe hizmete girdi.

Bir Bestekar Ve Bir Şairin İsmi Bu Parkta Yaşatılacak
Açılışta konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç Batıkent’de eski bir park alanını yenilemek için geçen sene çalışmalara başladıklarını hatırlattı. Yenilenen alanı bu yıl hizmete açtıklarını söyleyen Ataç, Tepebaşı’nda kişi başına düşen yeşil alan oranı yüzde 11’e çıktı ve Avrupa ortalaması olan yüzde 8’i geçti. Bu bir ekip çalışması ve ekibimiz Tepebaşının yüzünü güldürüyor. Bizim düşüncemizde park sadece yeşil alan değil. Parklar ve çağdaş yeşil alan tüm yaştan insanların yaralanacağı alan haline geliyor. Büyüklerimizin rahatça kullanabilecekleri Deneyimli Kafe’yi bu parka kazandırdık. Rahmetli Rasim Köroğlu hepimizin sevdiği bir insandı kentimizin değerlerinden biriydi çok genç yaşta kaybettik. Bir şiir kütüphanesi yapmak istiyordum. Bu fikri burada gerçekleştirdik ve bir kütüphane kurduk. Parkımız kentimize hayırlı olsun” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise konuşmasında “Kasım ayında Rasim Köroğlu anmasına başkanım ile birlikte gitmiştik ve parka isim verme konusunu birlikte konuştuk. O günü hatırlıyorum ve ne mutlu ki o verilen sözü sevgili başkanımız ve çalışma arkadaşları bu sözü tuttu. Gurur duydum yapılan çalışmadan. Bir şiir kütüphanesinin de açılması umarım gelecekte yeni şairlerimizin yetişmesine vesile olur” dedi.

Rasim Köroğlu’nun ailesi adına konuşan oğlu Emre Köroğlu “6 ay gibi kısa bir süre önce babamın anma töreninde kendisi ile görüşmüştük. Kısa bir sürede böylesi bir tesisin yapılması ve babamın isminin adının verilmesi bizleri çok duygulandırdı” dedi.

Eskişehir Şairler Derneği Başkanı İbrahim Sağır da, “Başkanıma bu teklifi getirdiğimiz zaman kısa sürede gerçekleşmeyeceğini düşünüyordum fakat Başkanım çok kısa sürede isteğimizi gerçekleştirdi ve Eskişehir’in değerli şairinin ismin tesise verildi” derken, Antalya Şairler Derneği Başkanı Mustafa Ceylan ise, “Rasim Köroğlu Eskişehir’in yetiştirdiği Türk Halk Edebiyatı’nın en önemli simalarından biridir. Sanata ve sanatçıya değer veren belediye başkanları eksilmesin” dedi.

Şair Sabit İnce Anadolu Sanatçılar Şairler, Yazarlar, Ozanlar Birliği Genel Başkanı “Anadolu’da şaire, yazara, sanatçıya vefanın en güzel örneğini Başkan Ahmet Ataç gösterdi. Diğer Belediye Başkanlarımıza örnek olsun” dedi.

Betekar Hacı Arif Bey Parkı, bin 240 metre uzunluğunda koşu pisti, 706 metrekare göle, 338 ve 139 metrekarelik iki adet basketbol sahası, 450 metrekarelik sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 260 metrekarelik tenis kortu, toplam 318 metrekarelik 3 adet çocuk oyun alanı, spor aletleri, banklar ve piknik masaları ile kente değer katıyor.
Kaynak: İHA