Berlin'de Engelliler İçin 'Duvarlar' Aşılacak

Yazar Otay ve TOFD gönüllüsü Erkut, 47 Mayıs'ta Almanya'da yıkılan 160 kilometrelik Berlin Duvarı'nın bulunduğu hatta, 'Duvarları Yık, Mutluluğa Çevir' projesi kapsamında, engelliler için pedal çevirecek Proje, engelli vatandaşların hayatın içinde aşmak zorunda oldukları duvarlara dikkat çekmeyi ve toplumda engelli vatandaşların rahat yaşam hakları için sağduyu oluşturmayı amaçlıyor Otay: 'Duvarları yıkıyoruz ve bunu pedal çevirerek yapıyoruz. Amacımız farkındalık yaratabilmek, insanların bu konu üzerinde düşünmesini sağlayabilmek'

LALE BİLDİRİCİ - Yazar Oğuz Otay ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) gönüllüsü Derya Erkut, yıkılan Berlin Duvarı'nın bulunduğu hatta, engelliler için bisiklet sürecek.

TOFD, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında yapılacak 'Duvarları Yık, Mutluluğa Çevir' projesi ile dünyanın dikkatini çekmeyi hedefliyor.

Engelli vatandaşların hayatın içinde aşmak zorunda oldukları duvarları gözler önüne sermek ve toplumda engelli vatandaşların rahat yaşam hakları için sağduyu oluşturmak için hayata geçirilen proje kapsamında, TOFD adına SMS gönderen vatandaşların sağlayacağı katkılarla omurilik felçlilerine tekerlekli sandalye temin edilecek.

Yazar Otay ve TOFD gönüllüsü Erkut, proje çerçevesinde Almanya'da yıkılan 160 kilometrelik Berlin Duvarı'nın bulunduğu hatta 4 gün boyunca pedal çevirecek.

Aynı zamanda bir şirkette yöneticilik yapan yazar Otay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayata geçirecekleri proje için her gün düzenli olarak antrenman yaptığını ve özel bir beslenme programı uygulayarak kondisyon sağladığını söyledi.

Dünyanın dikkatini çekmek için 1961'de Doğu Almanya halkının Batı Almanya'ya geçişini önlemek üzere örülen ve tüm dünyada 'utanç duvarı' olarak anılan ve daha sonra yıkılan Berlin Duvarı hattında pedal çevireceklerini belirten Otay, duvarın yıllarca insanların özgürce hareket etmesinin önünde engel teşkil ettiğini vurguladı.

İnsanların azmi ve inancıyla ortadan kaldırılan, yerle bir olan bu duvarın engellerin kaldırılması, duvarların yıkılması konusunda simge olma özelliğini taşıdığını aktaran Otay, şunları anlattı:

'Akranlarımın hepsi Berlin Duvarı'nın yıkılışını yakından bilir. İki sene önce iş seyahati için gittiğim Berlin'de duvarın kalıntılarını gördüğümde çok etkilendim. O günlerde o duvarın etrafında bir bisiklet turu yapma fikri geldi. Berlin Duvarı, Berlin şehrini çevreleyen bir çember şeklindedir. Yıllarca insanların hareket etme kabiliyetini ortadan kaldıran bir duvardır. Bu aksiyonu toplumsal sorumluluk projesine çevirmeye karar verdim. Bunun için de Derya Erkut ile temasa geçtim. TOFD'a bu projeyi ilettik. İnsanların serbestçe hareket etmesini engelleyen duvarlar, gün geliyor yıkılıyor. İnsanlar da özgürce hareket edebiliyor. Omurilik Felçlileri Derneğiyle de felçli dostların hareket kabiliyetini bir parça artırabilecek imkanları yaratmak istedik.'

Otay, engellilerin etrafındaki duvarlara dikkati çekmek ve bunların kaldırılmasına destek olacak akülü sandalye için 'Duvarları Yık, Mutluluğa Çevir' projesi kapsamında bağış kampanyası da başlattıklarını dile getirdi.

'Duvarları yıkıyoruz ve bunu pedal çevirerek yapıyoruz. Amacımız farkındalık yaratabilmek, insanların bu konu üzerinde düşünmesini sağlayabilmek' diyen Otay, Berlin Duvarı hattında yapacakları çalışmayı sosyal medyada da paylaşacaklarını kaydetti.

Performansını 2014 yılından bu yana Runtalya ve Runanatolia'da TOFD yararına yardım toplama amaçlı koşarak gösteren Derya Erkut da gezmeyi ve seyahat etmeyi çok sevdiğini dile getirdi.

Projenin kendisini çok heyecanlandırdığını aktaran Erkut, 'Bugün var gücümle pedalı çevirirken varlığıma bir anlam katıyorum. TOFD ve benzeri kuruluşları aracılığıyla önce kendi ruhuma sonra başka ruhlara dokunuyorum. Ülkelerin sınırları, bedenlerimizin zırhları hiçbir şeye engel değil. Hem ruhsal hem de fiziksel olarak hazırlandım. Ne kadar kişi kampanyamızı fark ederse bizim için başarı olacaktır. Çok fazla engelli dostum var. Hepsine sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum. Hem çok heyecanlıyım hem de çok mutluyum.' diye konuştu.

Kaynak: AA