Başlarına taş yağan köylüler isyan etti

Denizli’nin Honaz ilçesinde bir eve, dağdan kopan kaya parçası düşerken, mahalle halkı ve ev sahibi büyük panik yaşadı.

Başlarına taş yağan köylüler isyan etti
Honaz ilçesinin Aşağıdağdere Mahallesi’nin hemen üzerinde bulunan dağdan gelen kaya parçaları mahalle halkını tedirgin ediyor. Mahallenin hemen üzerinde yer alan dağdaki taş ocağı faaliyeti sırasında yapılan patlamaların ardından, dağdan kopan kaya parçalarının sürekli mahalleye düştüğünü iddia eden mahalle halkı duruma çare bulunmasını istiyor. Son olarak Ali Sarıtaş’ın evinin yanında bulunan ve içinde tarım aletleri bulunan depoya düşen kaya parçası mahalleliyi ayağa kaldırdı. Bu kaya parçalarının artık can güvenliklerini tehlikeye attığını savunan mahalle halkı yetkililerden duruma çare bulmasını istiyor.

Aşağıdağdere Mahallesi Muhtarı Murat Efe, kaya parçalarının sürekli olarak mahallelerine düştüğünü kaydederek, ‘’Dağda bulunan taş ocağı patlatma yapıyor. Dağın rakımı yüksek olduğu için patlamanın ardından yuvarlanmaya başlayan kayalar mahallemize kadar geliyor. En sonunda evimize kadar geldi. Ali Sarıtaş abimizin evine düşen kaya parçasını görüyorsunuz. Mahalle olarak hepimiz şikayetçiyiz. Jandarma olay yerine gelerek tutanaklarını tuttu. Bu ev mahallelinin değil de valinin belediye başkanının evi olsaydı acaba ne yaparlardı? Ya bu gelen kaya parçası bir vatandaşımızın canına malolsaydı ne olacaktı? İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı’’ dedi.

Mahallede yaşayan Ali Arbut isimli bir vatandaş ise ‘’Dağda patlatma olunca aşağılara kadar taşlar iniyor. Taş inince korkuyoruz. Neredeyse benim evime de gelecekti. Evimizde huzur kalmadı. Çocuklar güvende değil. Korkudan onlar da dışarıya çıkamıyor’’ dedi.

Evin sahibi olan Fatma Aylak olayı canlı gördüğünü ifade ederek, ‘’Ben evin yanındayken dağdan bir taşın kopuğu geldiğini gördüm. Toz duman içinde kaya parçası evin içine girdi. Biz burayı depo olarak kullanıyoruz. Ben çok korktum. Köyümüz tehlike altında. Biz can güvenliği istiyoruz. Neredeyse evimiz göçecek. Devletimiz bize yardımcı olsun’’diye konuştu.

Kaynak: İHA