Başkan Yanılmaz, Kadın Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Türkiye genelinden gelen kadın muhtarları ağırlayan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Türkiye’nin bu bölümüne gidemezsiniz” diyenlere örnek bir şehir olarak Elazığ’ı gösterdiklerini, kentin Türkiye’deki birliğin, beraberliğin, hoşgörünün de sembolü olduğu şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Başkan Yanılmaz, Kadın Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Elazığ Belediyesi’nin ev sahipliğinde kente gelen Kadın Muhtarlar Derneği üyesi 90 kadın, Kültür Park Mamura-tül Aziz salonunda düzenlenen programda Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile bir araya geldi. Elazığ’da, Mamura-tül Aziz de, El-azizde, Harput’ta, Keban’da, Sivrice’de kadın muhtarları ağırlamaktan gurur duyduklarını belirten Yanılmaz, “Burası kadim bir medeniyetin kadim bir kültürün olduğu 4 bin yıllık tarihi bir şehirdir. Birçok insanlar, ırklar, dinler, mezhepler burada yaşamıştır. Bugün Elazığ’ımızda Türkler, Kürtler, Zazalar, Lazlar, Çerkezler, Müslümanlar, Hristiyanlar, Süryaniler ve aleviler hep birlikte yaşama kültürünün ne olduğunu tüm dünyaya gösteriyoruz. Elazığ böyle mutlu ve güzel bir şehir" dedi.

"ELAZIĞ, BİRLİK VE BERABERLİĞİN SEMBOL ŞEHİRLERİNDEN"

Elazığ’ın karşılıklı hoş görü, muhabbet, sevgi, insanımızı olduğu gibi kabul eden, birlikte yaşama kültürünü en iyi ortaya koymuş olan illerden biri olduklarını ifade eden Başkan Yanılmaz, “Bununla da gurur duyuyoruz, mutluyuz. Bu şehirde yaşayan insanlarımızın en fakirin, yoksulun, kimsesizin, sahipsizin yüzünü tebessüm ettirebilecek icraatlar yapıyorsak, o zaman kendimi mutlu kabul ediyorum. Uzak yerlerden geldiniz, güzel yerlerden geldiniz umuyorum ve bekliyorum ki Elazığ’dan memnun olarak ayrılır, kültür elçisi olursunuz. Sizlerle birlikte olmaktan, Elazığ dışından gelip Elazığ’ı ziyaret edenlere ilimizi göstermekten mutluluk duyuyoruz. Çünkü Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyenler, Türkiye’nin bu bölümüne gidemezsiniz diyenlere örnek şehir olarak da Elazığ’ı gösteriyoruz. İnanıyorum ki Elazığ Türkiye’deki birliğin beraberliğin hoş görünün de sembol şehirlerinden biridir” diye konuştu.

Elazığ’da ağırlanmaktan mutlu olduklarını dile getiren Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu ise, şunları kaydetti:

“Anneler Günü’nün arifesindeyiz, aslında anneler gününde yapılması planlanan bu program, değerli başkanım da anneler gününde evlatları ile anneleri birlikte olsunlar dediği için 1 hafta öne çektik. Dolayısıyla biz aslında anneler gününü de kutlamış oluyoruz. Bu kadar kadını ağırlamak, misafir etmek ve çok güzel bir şekilde de uğurlamak her belediye başkanın gerçekten harcı değil ve bu yürekli insanı Başkanı Yanılmaz’ kutluyorum.”
Kaynak: İHA