Yeşilay'dan Bağımlılık Konulu Eserlere Para Ödülü

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından organize edilen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" projesinin ödül töreni gerçekleştirildi.

Yeşilay'dan Bağımlılık Konulu Eserlere Para Ödülü
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından organize edilen ve Yeşilay Şubeleri bazında yürütülen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" adlı projeye katılan Ankaralı öğrencilere, kazandıkları para ödülleri Anıttepe Anadolu Lisesi’nde düzenlenen muhteşem bir törenle dağıtıldı. Yeşilay Ankara Şubesi tarafından düzenlenen ödül töreni; resim, şiir, kompozisyon, afiş, karikatür ve kısa video adlarıyla 6 dalda düzenlendi.

Kısa video dalında şartnameye uygun eser bulunmayan ve ilk üç sırayı paylaşan toplam 15 öğrenciye, para ödülünün yanı sıra; katılım belgesi, madalya ve Yeşilay kiti hediye edilirken, öğrencileri yarışmaya hazırlayan danışman öğretmenlere ise birer plaket ve hediye kiti takdim edildi. Her dalın birincilerine 600 TL, ikincilerine 400 TL ve üçüncülerine 200 TL’nin verildiği yetenek yarışmasına, her okuldan öğrenci, öğretmen, yönetici ve veliler katıldı.

"İNTERNET ÖĞRENCİLER İÇİN ZARARLIDIR"

Törende Anıttepe Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından bir münazara düzenlendi.

"İnternet Öğrenciler İçin Zararlıdır" ve "İnternet Öğrenciler İçin Faydalıdır" başlıklarının yarıştığı münazarayı, internetin zararlı olduğunu örneklerle anlatan öğrenci grubu kazandı. Münazara jürisinde öğretmenlerin yanı sıra, Yeşilay Ankara Şubesi Başkan Vekili Sevilay Aslan Dirliktutan da görev aldı.

"BU TÜR YARIŞMALAR BAĞIMLILIKTA FARKINDALIĞI ARTIRIYOR"

Ödül takdimleri, Yeşilay Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, MEB yetkilileri ve öğretmenler tarafından gerçekleştirilirken, törenin açılış konuşmasını yapan ve Yeşilay tanıtım filminin gösterimini gerçekleştiren, Yeşilay Ankara Şubesi Başkanı Şemsettin Toprak, yarışmaya gösterilen ilgiden dolayı duygularını şöyle ifade etti:

"Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 6. kez düzenlenen yarışmaya, gençlerin göstermiş olduğu ilgiyi takdirle karşılıyorum. Bu tür yarışmalarla, bağımlılık konusunda farkındalık yaratma çabasının her geçen gün arttığını görmek, bize gelecekte sağlıklı bir nesil yetiştirmenin ipuçlarını veriyor. Umarım daha fazla bağımsız gencimize ve bilinçli ailelere ulaşma imkanımız olacaktır. Ben bu vesileyle tüm katılımcı öğrencilerimize ve duyarlı okullarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum."
Kaynak: İHA