Yalova'nın Köyleri Belde Gibi

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, Yalova’nın köylerinin adeta beldeyi andırdığını söyledi.

Yalova'nın Köyleri Belde Gibi
Demirel, 2016 yılında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Demirel açıklamasında, "Bu sene 30 kilometre asfalt yapımı ile ilgili karar alındı. Yakında ihalesine çıkacağız. Köy ve beldelerimizde de kanalizasyon çalışmaları yapıyoruz. Onlara ağırlık veriyoruz. Toplam 15 kilometre kanalizasyon yapılmasını hedefliyoruz. Köylerimizin su depolarının tamamının yeniden yapımı ve bakımı ile ilgili proje yaptık ve bunu İller Bankası’na sunduk" dedi.

Yalova’nın köylerin diğer illerle kıyaslandığında adeta bire beldeyi andırdığını vurgulayan Demirel, "Ben birçok ili dolaşıyorum. Bizim köylerimizin son zamanlarda aldıkları yatırımlarla geldikleri nokta diğer illerin köylerine nazaran belde seviyesinde. Bizim köylerde artık parke yol konuşulmuyor. Köylerimizde her yer asfalt. Yol sıkıntısı olan tek köyümüz dahi kalmadı. Bu sene 40 kilo sathi kaplama yolun 30 kilometresini turizm alanlarına ayırdık. Delmece yolunun alt yapısı bitti. Şelale yolunu bitiriyoruz. Turizm alanlarının geliştirilmesine yönelik de önemli adımlar atıyoruz. Bunun altında da köylerin yol sıkıntısının kalmaması yatıyor. Artık köyler ilginç isteklerde bulunuyor. Kocadere meydan düzenlemesi istiyor. Şehir gibi meydanlar istiyorlar. Yüzme havuzu isteyen köy var" diye konuştu.

Yalova’da İl Özel İdaresi olarak 2016 yılında yatırımlar için 15 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldığına bildiren Demirel, "İl Özel İdaresi olarak bu yıl 15 milyon TL’lik bir yatırım hedefliyoruz. Arada ek bütçe taleplerimiz de olacak" dedi.

Kaynak: İHA