Vefanın Adı Galatasaray Lisesi

Çanakkale zaferinin kahramanlarından Azman Çavuş, İvrindi’nin Mallıca Mahallesi’nde bulunan mezarı başında Galatasaray Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından anıldı.

Vefanın Adı Galatasaray Lisesi
Çanakkale Savaşları’nda şehit düşen büyüklerine ahde vefa örneği gösteren Galatasaray Lisesi’nden 41 öğrenci, tarih öğretmeni Süleyman Ünlüsoy ile rehber öğretmenler Gülseren Şentürk ve Saadettin Zor nezaretinde Azman Çavuş’u İvrindi’nin Mallıca Mahallesi’ndeki mezarına gittiler. 1915 yılında Çanakkale zaferinin son Gazisi İvrindili Mehmet Azman Çavuş’un şehadeti, eğitim verdiği Galatasaray Lisesi öğrencileri tarafından unutulmadı. Galatasaraylıları İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, Mallıca Mahallesi Muhtarı Mehmet Talu ile Azman Mehmet Çavuş’un hayatta kalan 8 çocuğundan birisi olan kızı İsmet Yılmaz ile damadı Ali Yılmaz karşıladı. Azman Mehmet Çavuş’un kabri başına giden grup, ellerindeki çiçekleri koyduktan sonra saygı duşunda bulunarak hep bir ağızdan İstiklal Marşı okuyarak dualar ettiler.

Azman Çavuş’un damadı Ali Yılmaz Galatasaray Liselilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Şu anda Galatasaraylı çocukların huzurunda bulunuyorum. Bundan kayınpederim adına çok mutluyum. Mezarına gittiğim zaman bunları kulağına fısıldayacağım. ’Sen ölmedin, yaşıyorsun. Galatasaraylılar, seni anmaya geldi’ diyeceğim. Herhalde bunu duyar, hisseder mezarında. Galatasaraylı gençlerin bu yaptığı yalnız kayınpederim için değil, bu vatan için canını vermiş, bir uzvunu kaybetmiş şehit, kayınvalidemin şahsında şehit şühedaya yapılan bir minnet borcudur, hepinize teker teker teşekkür ediyorum" dedi.

Galatasaray grubu daha sonra Korucu YBO ve Leylek Kayasını ziyaret ettiler. Gezinin sonunda konuklara Mallıca İlkokulu bahçesinde bayanlar tarafından hazırlanan gözleme ve ayran ikram edildi.
Kaynak: İHA