Muş'un Yardım Melekleri

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri, ‘Yardım Melekleri’ projesi ile maddi durumu düşük 8 aileye temel gıda yardımında bulundular.

Muş'un Yardım Melekleri
MŞÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Rabia Özen, Ayşe Şahin ve Yonca Aytulum, ‘Yardım Melekleri’ projesi ile ihtiyaç sahibi aileler için kampanya başlattı. Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı koordinatörlüğünde ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında faaliyet gösteren esnaf, iş adamı ve hayırseverleri tek tek ziyaret eden öğrenciler, Hasköy ilçesinde tespit edilen ailelerin ihtiyaçlarını belirledi.

Üniversite öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı ile birlikte 8 aileyi tek tek ziyaret ederek yardımları dağıttı.

Hasköy İlçe Kaymakamlığı’ndan bilgi alarak tespit edilen ailelere ulaştıklarını belirten proje sözcüsü Ayşe Şahin, ailelerin derdine deva olduklarından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Ailelere temel gıda malzemesi desteğinde bulunduklarını ve proje kapsamında gelecek olan yardımları da daha sonra ulaştıracaklarını ifade eden Şahin, “Biz bunu bir projeden ziyade yardımlaşma bilincinin ortaya çıkması ve özellikle üniversite ile vatandaşların bütünleşmesi için başarılı bir çalışma yaptığımıza inanıyoruz. Birçok esnaf ve iş adamının kapısını çaldık ve yardım talebinde bulunduk. Tabi gittiğimiz her kapıdan dolu dönmedik, ama sonuç itibarı ile amacımıza ulaştığımıza inanıyoruz” dedi.

Aileleri belirlemede de iyi bir araştırma yaptıklarını kaydeden Şahin, “Aileler konusunda Hasköy Kaymakamlığı’ndan da yardım aldık. Çünkü gerçekten ihtiyaç sahibi olan aileleri belirlemenin de mutluluğu içerisindeyiz. Tabi bu bir proje ve projenin amacına ulaşması bizi de onurlandırdı. Veren elin alan elden üstün olduğuna bir daha inandık. Emeği geçen iş adamları Mehmet İdeko, Arif Yaşar ve Hakan Budak, Göksel Özen ve diğer hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Bu yardımların sürekli hale gelmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA