KKTC 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramını Kutluyor

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı kutlamaları KKTC’de bulunan Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen törenle başladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma vapuru ile Samsun’a çıkarak, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının anısına Türk gençliğine armağan ettiği “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” bugün Türkiye’yle birlikte KKTC’de de tören ve etkinliklerle kutlanıyor. 97. yıl dönümü kutlanan bayram nedeniyle, başkent Lefkoşa ve diğer ilçelerde tören ve etkinlikler yapılıyor. Lefkoşa’daki ilk tören saat 08.15’de, Atatürk Anıtı’nda yer aldı. Çelenk konulmasıyla başlayan tören, Anıtkabir’den getirilen toprağın Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla devam etti ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sona erdi.

Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, bakanlar, milletvekilleri, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.

Kaynak: İHA