Kağıtsporlu İzciler, Sosyal Farkındalık Programı Gerçekleştirdi

Kocaeli Büyükşehir Kağıtsporlu İzciler, engelli vatandaşların yaşadığı zorlukları anlamak adına “Engelleri Birlikte Aşalım” temalı kampta buluştu.

Kağıtsporlu İzciler, Sosyal Farkındalık Programı Gerçekleştirdi
Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor Uluğbey ve Akşemsettin izci üniteleri Engelliler Haftası kapsamında Kartepe Pazarçayır izcilik ve doğa sporları merkezinde kamp yaptı. “Engelleri Birlikte Aşalım” teması ile düzenlenen kampa Kağıtspor eğitimci liderlerinden Gülden Parlak, izci gönüllüleri ile, elli izci katıldı.

Kamp boyunca mavi beyazlı izcilerin, engellilerin yaşadığı zorlukları anlamaları açısından film ve eğitimler verildi.

Büyükşehir Kağıtsporlu İzciler, görme engelli vatandaşların yaşadıkları zorlukları ve nasıl zorluklar çektiklerini anlamak için akşam yemeklerini, karanlık bir ortamda yedi.

Kamp sonunda konuşan Kağıtspor eğitimci liderlerinden Gülden Parlak, ”İzcilerimiz ile Engellilerimizi anlamak adına bir kamp düzenledik. Onların yaşadıklarını bir nebze olsun hissetmek adına izcilerimizle uygulamalar yaptık. İzcilerimiz arasından belki de geleceğin mimarları ve mühendisleri yetişecek. Bu kampta yaptığımız etkinlikler sayesinde onlar yeni binalar inşa ederken veya tasarlarken engellileri daha düşünerek planlamalar yapacaklar” dedi.

Kaynak: İHA