GÜNCELLEME 2- Ankara Numune Hastanesi'nde Yangın

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çıkan yangın söndürüldü Hastane Yöneticisi Zengin: 'Herhangi bir tıbbi bakım eksikliğine neden olmadan tüm hastaların nakilleri gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede 12 hasta başka hastanelere sevk edilmiş, kalan hastaların nakli hastane içi diğer servislere yapılmıştır' 'Yangının çıkış nedeni ve hasar tespiti ile ilgili gerekli teknik değerlendirmeler devam etmekte olup B blok binamızın ivedi olarak sağlık hizmeti sunumuna devam etmesi için gerekli iyileştirme ve tadilat çalışmaları başlatılmıştır'HASTANE YÖNETİCİSİNİN AÇIKLAMASI EKLENDİ

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangın söndürüldü, yangından etkilenen birimlerdeki 12 hasta başka hastanelere sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Altındağ'da, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin beyin cerrahi ve üroloji servislerinin bulunduğu B bloğunun çatı katında gece saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Olayın hemen ardından, beyin cerrahi ve üroloji servislerindeki hastalardan bir bölümü başka bölümlere alındı, daha sonra da ambulanslar ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. 32 araçla yangını kontrol altına alan itfaiye ekipleri, soğutma çalışmasını da tamamladı.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

- 'Poliklinik hizmetlerimiz yarından itibaren devam edecek'

Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, yaptığı yazılı açıklamada, dün saat 21.40'da B blok çatı katında başlayan yangının, itfaiyenin çalışmaları sonucu 23.30'da tamamen söndürüldüğünü belirtti.

Yangından etkilen B blok içerisinde başta beyin cerrahisi ve üroloji bölümleri olmak üzere kulak burun boğaz, genel cerrahi, ortopedi ve göğüs cerrahisi bölümlerinin yataklı servislerinin bulunduğunu, yoğun bakım ünitesi olmadığını vurgulayan Zengin, 'Herhangi bir tıbbi bakım eksikliğine neden olmadan tüm hastaların nakilleri gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede 12 hasta başka hastanelere sevk edilmiş, kalan hastaların nakli hastane içi diğer servislere yapılmıştır.' ifadelerini kullandı.

Hastanenin B blok dışındaki tüm birimlerinin, acil servis de dahil normal sağlık hizmeti sunumuna devam ettiğini bildiren Zengin, şunları kaydetti:

'Bugün resmi tatil olması nedeniyle yapılamayan poliklinik hizmetlerimiz yarından itibaren eksiksiz olarak yapılmaya devam edecektir. Halen yangının çıkış nedeni ve hasar tespiti ile ilgili gerekli teknik değerlendirmeler devam etmekte olup B blok binamızın bir an önce ivedi olarak sağlık hizmeti sunumuna devam etmesi için gerekli iyileştirme ve tadilat çalışmaları da başlatılmıştır.'

Kaynak: AA