Gümüşhane'de 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gümüşhane’de düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı. Halk oyunları ekibinin teröre tepki için oyun oynamayıp bayrak çıkardığı, Vali’nin ok atıp, Belediye Başkanı’nın muay-thai yaptığı program renkli görüntülere sahne oldu.

Gümüşhane'de 19 Mayıs Coşkusu
İlk olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden kortej yürüyüşüyle başlayan kutlama programı Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ve geleneksel hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle devam etti. Ana program ise Zafer Meydanı’nda icra edildi. Vatandaş ve öğrencilerle dolan alandaki program Vali Yücel Yavuz’a gençlik liderleri tarafından buket takdimi ve Türk Bayrağı verilmesiyle başladı.

Günün anlam ve önemine dair konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere emanet olduğunu söyledi.



“19 MAYIS GENÇLİK VE GELECEK DEMEKTİR”

19 Mayıs tarihinin, milletin onur ve asaletiyle Mustafa Kemal Atatürk rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha kalkışının başlangıcı olduğunu dile getiren Aslan, “19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir” dedi.

Gençlik adına Nida Çelebi adlı öğrencinin konuşma yaptığı programda gençlik koşusu ve “Ecdada mektup” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Gümüşhane’nin yetiştirdiği ve uluslararası başarılar elde etmiş milli sporcuların da tanıtılarak ödüllendirildiği programda daha sonra okullar tarafından hazırlanan programlar icra edildi.

HALK OYUNLARI EKİBİ TERÖRÜ BAYRAKLA PROTESTO ETTİ

Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Zap Suyu” şiir ve gösterisi, Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Diriliş” koreografisinin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü “Hanede Dans” ekibi sahneye çıktı. Müzikle giriş yapan ekip oyuncularının halk oyunlarını sahnelemesi beklenirken, tam bu sırada müzik kesildi ve tüm oyuncular ellerindeki Türk bayraklarını açarak son dönemde ülke genelinde yaşanan terör olaylarını protesto ederek sahneden indi.

PROTOKOL OK ATTI, MUAY-THAİ YAPTI

Özel sporcuların cirit, gülle atma, 3 adım atlama gibi atletizm gösterilerinin ardından bu kez okçuluk, eskrim, karate gibi spor dallarında gösteriler yapıldı. Okçulardan yayı ve oku alan Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan ve Belediye Başkanı Ercan Çimen atış yaparken, muay-thai gösterisi sırasında eline eldiven giyen Başkan Çimen, kısa süre antrenman yaptı.

Gümüşhane Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan sanat ve fotoğraf sergisinin açılışının da yapıldığı programda son olarak Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam” projesi kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA