Gençlerden Sarıkamış Şehitliklerine Ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen 'Geleceğine Kayıtsız Kalma, Geliştir Kendini 2' projesi kapsamında Ankara'dan Kars'a gelen üniversite öğrencileri, Sarıkamış şehitliklerini ziyaret etti.

Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesinin, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle organize ettiği “Geleceğine Kayıtsız Kalma, Geliştir Kendini 2” projesi kapsamında Ankara'dan Kars'a gelen üniversite öğrencileri, Sarıkamış şehitliklerine ziyarette bulundu.

Ankara'daki üniversitelerde öğrenim gören 42 öğrenci, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kars'ın Sarıkamış ilçesine geldi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy tarafından karşılanan öğrenciler, Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan Mehmetçikleri anmak için Yukarı Sarıkamış ve Allahuekber Dağları şehitliklerini ziyaret ederek, dua okudu.

Öğrenci kafilesi, ziyaret programı kapsamında Sarıkamış'taki diğer tarihi ve turistik yerleri de gezdi.

Belediye Başkanı Toksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, 19 Mayıs'ta üniversite gençliğini ilçelerinde ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Sarıkamış'ın, Çanakkale gibi çok özel bir yere sahip olduğunu dile getiren Toksoy, 'Devletimizin şehitler diyarı Sarıkamış’ın bu yönünü öne çıkaran birçok yatırımı söz konusu. Tören alanları, şehitlikler, müzeler gibi birçok yatırım devam ediyor. İnşallah bir iki yıl içerisinde Sarıkamış da tıpkı Çanakkale gibi ziyaretçilerle dolup taşacak. Yeni Dünya Vakfımızı bu güzel ve anlamlı projesiyle gençlerin ilçemize gelmesine vesile olduklarından dolayı tebrik ediyorum.' dedi.

Kafileye başkanlık yapan vakfın gönüllü çalışanı İsmail Akgün de proje kapsamında gençlerin, milli tarih bilincine sahip olarak yetişmeleri için serhat illere geziler düzenledikleri anlattı.

Geleceğin teminatı olan gençleri önemsediklerini ifade eden Akgün, 'Bu ülke bu günlere çok kolay gelmedi. Biz bunları biliyoruz. Bu manevi duyguyu yerinde yaşayarak öğrensinler diye buraya geldik. Sarıkamış aslında Türk tarihinde bir destandır. Tıpkı Çanakkale gibi Sarıkamış’ın da çok özel ayrı bir önemi var. Atalarımız Osmanlı-Rus harbinde, yokluklar içerisinde, Allahuekber Dağları'nda bu ülkeyi kurtarmak için şehit olmuşlardır. Buraları unutmamak ve yaşatmak gerekir.' şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan öğrencilerden Sema Beşkaya da bu proje ile farklı yerleri ziyaret imkanı bulduklarını dile getirdi. Beşkaya, “Erzincan, Erzurum ve Ağrı'dan sonra 19 Mayıs'ta Sarıkamış’ta olmak istedik. Bu kutsal toprakları bizlere emanet eden atalarımızı anmak, onlara Kur'an okumak için buralara geldik. Kardeşlerimizin yaşlarında bu topraklarda şehit olan dedelerimizin torunları olarak bu bayram günü onları anmak bizi çok onurlandırdı. Bizler de onların izinde giderek ülkemizi daha iyi günlere taşıyacağız.' diye konuştu.

Denizhan Özsert de Sarıkamış’ta şehitliklerde manevi ruhu hissettiklerini belirterek, şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.
Kaynak: AA