Galatasaray Lisesi'nden 100 Yıllık Vefa

Galatasaray Lisesi öğrencileri, Çanakkale Savaşı kahramanlarından Azman Mehmet Çavuş’un Balıkesir’in İvrindi ilçesine bağlı Mallıca köyündeki mezarını ziyaret etti.

Galatasaray Lisesi'nden 100 Yıllık Vefa
Galatasaray Lisesi’nden 41 öğrenci, tarih öğretmenleri Süleyman Ünlüsoy’un öncülüğünde İvrinin Mallıca köyüne gitti. Öğrencileri köy muhtarı Mehmet Talu ile Azman Çavuş’un kızı İsmet Yılmaz ile damadı M. Ali Yılmaz karşıladı. İsmet Yılmaz’ın ellerini öpen öğrenciler, daha sonra Mehmet Çavuş’un mezarını ziyaret edip dualar etti. Öğrenciler köylü kadınların hazırladığı gözleme ve ayran ikram edildi. Ziyaret sırasında duygulu anlar yaşandı.

Kayınpederinin Galatasaraylı gençleri anlatırken ağladığını söyleyen M. Ali Yılmaz, ”Çok mutluyum. Mezarını gittiğim zaman bunları kulağına fısıldayacağım. Baba sen ölmedin, sen yaşıyorsun. Galatasaraylılar seni anmaya geldi diyeceğim. Herhalde bunu duyar, hisseder. Bu yalnız onun için değil, bu vatan için canını vermiş şüheda ve bir uzvunu kaybetmiş gazilere minnet borcudur” dedi.

İvrindi İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, ”Bu toprakları bize vatan yapmış ecdadımızın kabrini ziyaret ekmekten çok mutluyuz. Azman Mehmet Çavuş, Çanakkale savaşında kahramanlıklarıyla bilinen bir büyüğümüz, şehidimiz. 100 yıl sonra okuduğu okuldan öğrencilerin burada bulunması onur verici. Konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA