Eski Bisikletler Yenilenip Karne Hediyesi Olacak

Kütahya'da hafif zihinsel engellilerin öğrenim gördüğü okulda görevli bir öğretmen, hazırladığı proje kapsamında topladığı eski bisikletleri onardıktan sonra öğrencilere karne hediyesi olarak verecek Çinikent Özel Öğretim Okulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Çavdar: 'Okulumuzda öğrenim gören hafif zihinsel engelli çocuklarımızı toplumla kaynaştırmak ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak adına bir çalışma yapmak istedim ve bu proje ortaya çıktı'.

RAMAZAN DOĞAN - Kütahya'da hafif zihinsel engellilerin öğrenim gördüğü okulda görevli öğretmen Murat Çavdar, hazırladığı proje kapsamında topladığı eski bisikletleri tamir ettikten sonra karne hediyesi olarak öğrencilere verecek.

Kütahya Çinikent Özel Öğretim Okulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Murat Çavdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Özel Hayatları Pedalla' projesi ile hayırseverlerden kullanılmayan bisikletleri topladığını söyledi.

Özel eğitime muhtaç çocukların sosyalleşmeleri adına bir çalışma yapmak istediğini belirten Çavdar, 'Okulda 140 öğrencimiz bulunuyor. Öğrencilerimiz, özellikle şehir yaşamlarında toplumdan ayrı kalıyor. Okulumuzda öğrenim gören hafif zihinsel engelli çocuklarımızı toplumla kaynaştırmak ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak adına bir çalışma yapmak istedim ve bu proje ortaya çıktı.' dedi.

Proje ile öğrencilerin yaz tatillerinde bisiklete binmelerini ve böylelikle sosyalleşmelerine katkı sağlamayı amaçladığını anlatan Çavdar, şöyle konuştu:

'Öğrencilerimizin toplumla kaynaşmaları ve toplumun da öğrencilerimize fayda sağlamaları adına çevremizde kullanılmayan ya da az bir tamirle tekrar kullanılabilecek bisikletleri hayırsever bağışçılarımızdan toplamaya başladık. Topladığımız bazı bisikletlerin tamir edilmesi gerekiyordu. Okulun deposunda, bahçesinde elimizden geldiğince öğretmen arkadaşlarımızla bunların tamirini yapıyoruz. Onardığımız bisikletlere güzel bir şekilde hediye paketi hazırlıyoruz. Karne zamanında bu bisikletleri öğrencilerimize karne hediyesi olarak vereceğiz.'

- 'Bisiklet parkı oluşturacağız'

Okul Müdürü Mustafa Çolak da Çavdar'ın hazırladığı projeyi desteklediklerini belirtti.

Sağlık Bakanlığının obezite ile mücadele kapsamında okullara bisiklet desteği sağladığını hatırlatan Çolak, şunları kaydetti:

'Biz de okul olarak Sağlık Bakanlığının projesinden esinlenerek öğretmenlerimizden Murat Çavdar'ın hazırladığı projeyi geliştirdik. Çevremizdeki insanların ellerinde var olan ve kullanılmayan bisikletleri toplayalım ve öğrencilerimize dağıtalım istedik. Burada tamir olması gereken bisikletleri de topluyoruz. Bu bisikletlerimizi öğretmen arkadaşlarımız ellerindeki imkanlar dahilinde tamir ediyorlar. Bu bisikletleri biz her bir öğrencimize vereceğiz hatta arta kalanları da okulumuzda bir bisiklet parkı oluşturup öğrencilerimizin burada binmelerini sağlayacağız. Bizler her bir öğrencimizi memnun etmek için çalışıyor ve bundan mutluluk duyuyoruz.'

Projeye yoğun ilginin olduğunu da aktaran Çolak, şu ana kadar yaklaşık 30 bisiklet topladıklarını, projenin okulların tatile gireceği haftaya kadar süreceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA