Büyükçekmece Halk Korosu Milli Marşları Seslendirdi

Büyükçekmece halkının oluşturduğu koro, tarihe damgasını vurmuş milli marşları seslendirdi.

Büyükçekmece Halk Korosu Milli Marşları Seslendirdi
19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen "Milli Marşlar Konseri" korosuyla da dikkat çekti. Büyükçekmeceli muhtarlar, esnaf, memur, emekli ve öğrenciden oluşan koronun şefi ise Çiğdem Güven’di. Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı tarihine mal olmuş marşları söyleyen koro salonu dolduran yüzlerce dinleyiciye coşkulu ve duygu yüklü bir gece yaşattı.

SEYİRCİLER DE BAYRAKLARLA EŞLİK ETTİ

Yoğun iş temposu yüzünden geceye katılamayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen Ahmet Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, Belediye Başkan Yardımcıları Başak Sancar ve Serap Erdil’in katıldığı Milli Marşlar Konseri’nde yüzlerce dinleyicinin marşlara bayraklarını sallayarak eşlik etmeleri salondaki coşkuyu daha da arttırdı.

"BÜYÜKÇEKMECE BÜYÜKLÜĞÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ"

Konser sonrası bir konuşma gerçekleştiren Ahmet Şahin, dinlediği marşlar ve gördüğü manzara karşısında çok etkilendiğinin altını çizerek, “Büyükçekmece halkı bugün burada büyüklüğünü bir kez daha gösterdi. A’dan Z’ye oluşturulan bu muhteşem koro profesyonellere taş çıkartacak şekilde bir performans ortaya koydu. Milli marşlarımızla, bizlere milli duygularımızı tekrardan yaşattığınız için hepinize çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Şahin, koroya ve salonu dolduran dinleyicilere Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün sevgi ve selamlarını da iletti. Gecenin sonunda ise, koro şefi Çiğdem Güven için sürpriz doğum günü pastası kesildi.
Kaynak: İHA