Boğazlıyan'da Ahilik Haftası Kutlandı

Boğazlıyan’da Ahilik Haftası, Necmettin Yıldız Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Boğazlıyan'da Ahilik Haftası Kutlandı
Okul bahçesinde gerçekleştirilen Ahilik Haftası Kutlama programına Kaymakam Davut Sinanoğlu, Ağır Ceza Reisi Melik Durmaz, Boğazlıyan Bölük Komutanı Ahmet Keremit, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ, Özel İdare Müdürü Recep Boylu, Uzunlu Belediye Başkanı Turan Koç, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nuri Erkoç, Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Sinan Yazılıtaş, il genel meclis üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan METEM Müdürü Duran Eğerci, Ahilik’in tanımını yaparak, "Türk kültürünün en eski teşkilatlarından olan Ahilik, kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamına gelmektedir. Türkler’in bin yıldan fazla süre varlığını korumasındaki sırrın, ahilik anlayışı içerisinde toplumun yalnız bir grubun değil, toplumun bütün katmanlarının bu değerlere saygı göstermesiyle, ona içten bağlanmasıyla mümkün olmaktadır. Bize özgü bu değerlerin unutulmaması dilekleriyle tüm esnafımızın ve sizlerin Ahilik Haftası’nı kutluyor, saygılar sunuyorum" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ’da Ahilik anlayışı, toplumda yaşayan fertleri birbirine yaklaştırmak, aralarında dayanışma kurulmasını sağladığını ifade ederek, “Ahinin, eli, kapısı ve sofrası açık olmalı. Ahilik Teşkilatı misyon hep birlikte hedeflere yürümek mantığına dayanır” dedi.

Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu’da Ahilik herkesin kendi sanatında yükselmesini ve gelişmesini hedefleyerek dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütlediğini ifade etti.

Kaymakam Sinanoğlu, “Uzun bir maziye dayanan, milletin birlik ve dirliğini her zaman kollayan, düzen ve nizamın önemini vurgulayan Ahilik prensiplerinin yaşanılır kılınması önem arz etmektedir. Esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere, bütün halkımızın Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hayırlı, bereketli kazançlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu. Daha sonra şed kuşatma ve esnaflıkta 40 yılı dolduran esnafa plaket verildi.

Kaynak: İHA