Ankara Numune Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ndeki Yangın

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çatısında çıkan yangın, çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Olay, saat 22.00 sıralarında Altındağ ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çatısında yangın çıktı. Hastanesin B ve C bloklarının üstünde başlayan yangın, kısa sürede C ve D bloklarının çatısına da yayıldı. Yangını fark eden vatandaşlar, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Polis ekipleri, hastane ve çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Hastaneye itfaiyenin girişini engelleyen park halindeki araçlar, çekici yardımıyla çekildi.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, hastanede bulunan bazı hastalar, yangının çatıya düşen yıldırım nedeniyle çıktığını belirtti.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hastaneden 100 hastanın tahliye edildiği belirtildi. Durumu ağır olmayan bazı hastalar, kendi imkanlarıyla evlerine gitti. Ayrıca yangına 64 itfaiye erinin, 32 itfaiye aracıyla müdahale ettiği öğrenildi.

İtfaiye erleri alevleri kontrol altına alırken, hastanenin çatısındaki soğutma çalışmaları devam ediyor.
Kaynak: İHA