YYÜ'de Bilişim Sistemleri Altyapısı Tanıtım Toplantısı

VAN – Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Bilgisayar Birimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (BBAUM) tarafından “Bilişim Sistemleri Altyapısı Tanıtım Toplantısı” yapıldı.

YYÜ'de Bilişim Sistemleri Altyapısı Tanıtım Toplantısı
YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısına YYÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Prof. Dr. Murat Demirel ve Prof. Dr. Ahmet Fayik Öner, dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Toplantıda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “Üniversitelerin, kurumların, şirketlerin kendilerini ifade etmeleri için internet kullanılıyor. Kendini internet üzerinden ifade eden tüm kesimler dünyada daha etkin olanaklara sahip oluyor. Üniversitemizin de bu anlamda ne kadar etkin olduğunu sizlerde görüyorsunuz” dedi.

“YYÜ DÜNYADA BİN 327, TÜRKİYE’DE İSE 23’ÜNCÜ SIRADA”

Üniversitenin sıralaması hakkında da bilgi veren Rektör Battal, “Bizim bilimsel anlamda dünyadaki sıralamamız bin 327, Türkiye’deki sıralamamız ise 23’tür. Bu sırayla birçok büyük üniversiteyi arkamızda bırakmış durumdayız. Web sitemiz artık uluslararası düzeyde ve ulusal düzeyde de çok dikkat çeken bir niteliktedir. Bunu bizim dışımızda da herkes çok iyi görebiliyor. Yeni faaliyetlerimizle beraber inşallah sıralamada daha iyi yerlerde olacağız. Günlük ortalama 5 bin online kullanıcımız var. Bunun dışında mobil olarak 2 bin kullanıcımız bulunmaktadır. Bildiğiniz gibi üniversitemizin tüm alanlarında Wifi ağı bulunmaktadır. Wifi hizmeti Türkiye’de birçok üniversitede bulunmamaktadır. Öğrencilerimiz ve personelimiz wifi üzerinden bağlantı yapamadıkları zaman bizleri uyarıyor. Üniversitemiz bu şekilde dinamik bir internet kullanıcısı potansiyeline sahiptir” diye konuştu.

YYÜ Rektör Danışmanı ve BBAUM Müdürü Doç. Dr. Eray Çelik ise, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Çelik, “Biz bir mirası devraldık. Bir alt yapıyı devraldık. Yüzdelik olarak önemli bir büyüme gerçekleştirdik. Ancak bu yeterli değil, daha fazla büyümemiz gerekiyor. Üniversitemizin akademisyenlerinin büyüme anlamında bize katkıları çok oldu. Bu anlamda başta akademisyenlerimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Rektör hocamız her zaman bize inandı, bizde gecemizi gündüzümüze katıp çalıştık” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından “Bilişim Sistemleri Altyapısı” hakkında sunum yapan Doç. Dr. Çelik, üniversitenin yeni web sayfasının bugün itibariyle yayında olacağını da sözlerine ekledi.

Toplantı, yapılan sunumların ardından sona erdi.
Kaynak: İHA