Urla'da Tanju OKAN Rüzgarı Esecek

Güçlü sesi ve ölümsüz eserleriyle Türk Pop müziğine damgasını vurmuş isimlerden biri olan Tanju Okan, aramızdan ayrılışının 20 yılında Urla Belediyesi tarafından adına düzenlenen beste yarışmasıyla anılacak.

Urla'da Tanju OKAN Rüzgarı Esecek
Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı Başkanlığı işbirliğiyle ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü’nün medya sponsorluğunda gerçekleşecek olan beste yarışmasının final gecesi, 19 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’de Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Bestecileri ve söz yazarlarını nitelikli yeni eserler vermeye teşvik etmek, eserlerinin tanıtılmasına katkıda bulunmak ve yeni bestecilerin yetişmesini sağlamak, üniversite gençliğini müzik alanında çalışmaya teşvik etmek, TRT Türk pop müziği repertuarını geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya 61 başvuru oldu. 10 Bestecinin finale kaldığı yarışmada büyük ödül 10 Bin TL. Ayrıca finale kalan tüm bestecilere Bin TL mansiyon ödülü verilecek.

MÜZİK ÜRETİMİNİ DESTEKLEYEN BİR YARIŞMASI

Türk Pop Müziğinin güçlü seslerinden Tanju Okan’ın ismini ölümsüzleştirmek ve Pop müziğe yeni bestekarlar kazandırmak adına yarışma düzenlediklerini belirten Urla’nın ilklere imza atan Başkanı Sibel Uyar, ilk kez bu yıl düzenledikleri yarışmayı gelenekselleştirmek istediklerini belirtti.

Uyar, “Urla’dan nice sanatçı doğdu, bu topraklar nice eserlere ilham kaynağı oldu. Sanat Urla’nın kılcal damarlarında var. Bu bir ses yarışması değil. Bu yarışma müzik alanında üretkenliği destekleyen beste yarışması. Ve biliyoruz ki, birçok yetenekli genç müzisyenimiz var. Onları teşvik etmek ve bu sayede Urla’mızın değeri olan Tanju Okan’ımızı layıkıyla anmak için bu yarışmayı düzenledik. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, gençlerimiz için düzenlediğimiz bu yarışmayı daha önemli ve anlamlı kılıyor. 19 Mayıs akşamı gerçekleşecek final gecemize herkesi bekliyoruz.” sözlerine yer verdi.

JÜRİ ÜYELERİ

Jüri üyeleri arasında Ali Kocatepe, Suat Suna, Bülent Özveren, Ali Rıza Türker, Erhan Doğan, Hakan Aysev, Ümit Tunçağ, Yusuf Günday gibi isimlerin bulunduğu Beste yarışmasının final gecesi sürpriz ismi pop müzik sanatçısı Aysun Kocatepe olacak. Kocatepe şarkılarını Tanju Okan için seslendirecek.

FİNALE KALAN BESTECİLER

Yarışmada Doğan Kospançalı, İsmet Taşçeşme, Nazım Kerkez, Levent Deniz Sönmez, Merve Dikerman Erk, Hakan Altuntaş, Onur Yılduzdoğan, Ümit Özbakır, Deniz Vardaryıldızı, Ayten Gürbüz finale kaldı.

4 GÜN SÜRECEK

Urla’da etkinlikler hafta sonu da devam edecek. 20 Mayıs Cuma akşamı saat 21.00’de Urla Cumhuriyet Meydanında TRT Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği konseri verilecek. 21 - 22 Mayıs Cumartesi ve Pazar günleri de yine Cumhuriyet Meydanında 15.00 - 17.00 saatleri arasında TRT FM’den canlı olarak “Bu Fırsat Kaçmaz” programı yayınlanacak.

CENK EREN’DEN TANJU OKAN ŞARKILARI

Tanju Okan Pop Müzik Beste Yarışması sürprizleri devam ediyor. 22 Mayıs Pazar akşamı ünlü pop müzik sanatçısı Cenk Eren, Tanju Okan şarkılarını Urlalılar için söyleyecek. Kısa bir süre önce Tanju Okan şarkılarından oluşan bir albüm çıkaran Cenk Eren, Urla’nın İskele Mahallesinde bulunan Şehit Polis Ali Fehmi Parkında saat 21.00’de Urlalı müzikseverlerle buluşacak. Urla Belediyesi, ücretsiz düzenledikleri konsere tüm Tanju Okan müzikseverleri bekliyor.
Kaynak: İHA