'Üniversite Gençliği Yasama Ve Denetim Süreçlerine Katılım Mekanizmalarını Öğreniyor' Projesi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencilerine, 'Üniversite Gençliği Yasama ve Denetim Süreçlerine Katılım Mekanizmalarını Öğreniyor' Projesi kapsamında TBMM'nin çalışma sistemi anlatıldı.

Yasama Derneği (YASADER) tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile yürütülen proje kapsamında AİBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerine TBMM'nin işleyişini anlatmak için Kültür Merkezi Mavi Salon'da bir proje çalışması gerçekleştirildi.

Proje çalışmasına, TBMM Başkan Müşaviri ve YASADER Başkanı Habip Kocaman, TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı Yasama Uzmanları Ahmet Bozkurt ile Bahadır Yeşilırmak ile üniversite öğrencileri katıldı.

Öğrencilerin yasama ve denetim süreçlerine katılım mekanizmalarını anlamaları adına katılımcılar tarafından, 'TBMM'nin yapısı ve işleyişi', 'Kanun yapım süreci' ve 'Parlamenter denetim' başlıkları altında sunumlar yapıldı.

Çalışmanın son bölümünde ise, TBMM Genel Kurulunun tüm unsurlarıyla örneklenmesi ve bir kanun teklifinin kanunlaşma sürecinin canlandırılmak suretiyle öğretilmesi için yapılan 'Model Parlamento' adı altında öğrencilerin de katıldığı bir çalışma gerçekleştirildi.

Kaynak: AA