'Uluslararası Kemer Sualtı Günleri' Yarın Başlıyor

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek 'Uluslararası Kemer Sualtı Günleri' etkinliği yarın başlayacak.

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) ile Selçuk Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenecek olan etkinliğe, 6 ülkeden yaklaşık 100 su altı fotoğrafçısının katılması bekleniyor. 3 gün sürecek etkinliğe katılan fotoğrafçılar, dereceye girebilmek için su altında en iyi fotoğrafı çekmeye çalışacak.

Kemer'in su altı güzelliklerini tüm dünya ile paylaşabilmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, su altı arkeolojisi, su altı doğası ve canlı model yarışmaları yapılacak. Bu kapsamda bölgede bulunan ilkokul öğrencileri arasında da resim yarışması düzenlenecek.

Selçuk Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne ait 'Selçuk-1'' adlı tekneyle Tekirova Mahallesi'nde bulunan Üç Adalar mevkisinde dalış yapacak olan yarışmacılar, burada Kemer'in su altı güzelliklerini görüntüleyecekler.

Çekilen fotoğraf ve videolar jürinin değerlendirmesine sunulacak ve yarışmada jürinin belirleyeceği fotoğraf ve görüntüler ödüle layık görülecek. Ödül töreni ise Göynük'te yer alan bir hotelde gerçekleştirilecek.

KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, bu yıl turizmde ciddi sıkıntılar yaşandığını, bu sıkıntıları bir nebze de olsa atlatmak amacıyla bu etkinliği yaptıklarını söyledi.

Kaynak: AA