Taşkın Koruma İnşaatı Hızla Devam Ediyor

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TESKİ) yapımına devam ettiği Süleymanpaşa ilçesi Ördeklidere Caddesi taşkın koruma ve yağmur suyu inşaatı çalışmaları hızla devam ediyor.

Taşkın Koruma İnşaatı Hızla Devam Ediyor
TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Marmara, Genel Müdür Yardımcısı İ. Feyzi Ünal ve Planlama, Yatırım, İnşaat Dairesi Başkanı Kanan Güneş ile birlikte çalışmaların sürdüğü alanda incelemelerde bulundu ve yüklenici firmadan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

TESKİ’den yapılan açıklamaya göre, tamamlanmasıyla birlikte üst havzalardan gelen yağmur sularının sebep olduğu taşkınları engelleyecek taşkın koruma projesi kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve 400-150 santimetre ebatlarında inşa edilen 70 metre uzunluğundaki kutu menfez tamamlandı. Kutu menfezden itibaren bin 125 metre boyunca çapı 2 metre olan yağmur suyu büzleri kullanılacağı bildirildi.

Önümüzdeki 100 yıllık taşkın debilerinin de hesaplanması ile ortaya çıkan ihtiyaçlar, proje kapsamında her detayı ile karşılanacağı ve yağışlı havalarda yaşanan taşkınların önüne geçileceği belirtildi.

Ördeklidere Caddesi üzerinde 2 metre çapındaki büzlerin döşenmesi ve ayrıca Çiftlikönü Caddesi üzerindeki hat bağlantıları da devam ettiği aktarıldı.
Kaynak: İHA