Sivas'a 'Hüsn-İ Hat' Sergisi Açıldı

Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen "Besmele Bahçesi" isimli Hüsn-i Hat Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Sivas'a 'Hüsn-İ Hat' Sergisi Açıldı
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde Hattat Halit Köksal’ın yazdığı 99 eserin sergilendiği "Besmele Bahçesi" adlı serginin açılışını yaptı.

Aydın, açılışta yaptığı konuşmada, güzel bir serginin açılışı yaptıklarını belirterek, "Besmele Bahçesi ismi verilen sergi, güzel, manevi bir bahçe olmuş. Günlük hayatta kullandığımız bir çok cümlenin, sözün bazen anlamını yeteri kadar bilmeden kullanıyoruz. İnanıyorum ki bu tür sergiler bizlerin daha çok bilinçlenmesi için çok önem arz ediyor." dedi.

Sergideki eserleri yapan Hattat Köksal ise çalışmaların yaklaşık 1 yıl sürdüğünü hatırlatarak,"Burada vurgulamak istediğimiz bazı küçük sözlerimiz oluyor. Mesela ’inşallah’, ’elhamdülillah’, ’bismillahirrahmanirrahim’, diyoruz. Bunları insanlar ufak sözler şeklinde düşünüyorlar ama bunlar Allah’ın ayetleridir. Biz de sergimizle bunlara vurgu yapmak istedik. Buradaki güzellikleri de vatandaşlara göstermek istedik." diye konuştu.

Aydın ve beraberindekiler. konuşmaların ardından sergiyi gezerek, Köksal’dan bilgi aldı. Serginin bir hafta açık kalacağı bildirildi.

Kaynak: İHA