Siirt'te Güvenlik Tedbirleri Arttırılıyor

Siirt Valiliği, son dönemde bölgede artan terör olayları nedeniyle örgüt üyelerinin şehre sızma ve canlı bomba ihtimaline karşı kentte günlük konaklama hizmeti veren otel, pansiyon, bekar odaları gibi yerlerden, konaklama bilgilerini emniyet birimlerine günlük olarak bildirmeleri gerektiğini açıkladı.

Siirt Valiliği’nden yapılan açıklamada, bina ve site yöneticileri ile kapıcıların, binalarında bildirim dışı kimselerin oturup oturmadığını, garaj, kömürlük, boş daire gibi bölümlere saklanmalar, sığınmalar, bazı eşya veya malzemelerin gizlenip, gizlenmediğini kontrol etmekle yükümlü olduğunu açıkladı.

Açıklamada, “Ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından yerli ve yabancı vatandaşların konaklamaları konularında vatandaşlarımıza bazı hususların yeniden hatırlatılması gerektiği değerlendirilmiştir. Son yıllarda, bazı konutların, ‘konut olarak kullanılmak’ yerine, fiilen otel, motel, pansiyon ve benzeri tesislerin günlük konaklama hizmeti için kiraya verildiği görülmektedir. İlgili mevzuatlar gereği otel, pansiyon, bekar odaları, dini ve hayır kurumlarının sosyal tesislerinin sorumlu işleticileri, ücretli veya ücretsiz, gündüz veya gece, yatacak yer gösterdikleri yerli veya yabancı herkesin kimlik ve geliş-ayrılış kayıtlarını usulüne uygun şekilde günü gününe tutmak zorundadırlar. Günlük konaklama hizmeti veren yerler, konaklama bilgilerini emniyet birimlerine günlük olarak bildirmeleri gerekmektedir. Bina ve site yöneticileri ile kapıcıları, binalarında bildirim dışı kimselerin oturup oturmadığını, garaj, kömürlük, boş daire gibi bölümlere saklanmalar, sığınmalar, bazı eşya veya malzemelerin gizlenip gizlenmediğini kontrol etmekle yükümlüdürler. Bu çerçevede ilimizdeki tüm ticari ve her türlü günübirlik konaklama tesisleri kolluk kuvvetleri, belediye, mali denetim ve kontrolle yetkili görevliler ile ilgili diğer kamu görevlileri tarafından oluşturulacak komisyon vasıtası ile titizlikle denetlenecektir. Denetimlerde öncelikle, işyeri açma ve çalışma ruhsatına sahip olup olmadıkları, sağlık koşullarına uyulup uyulmadığı, mevzuatın, çalışanlar bakımından aradığı koşulların bulunup bulunmadığı, vergi mükellefiyeti ve diğer kayıtların var olup olmadığı, konuları değerlendirilecek, mevzuat hükümlerine aykırılık tespit edilmesi halinde tespit edilen eksiklikler için gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın kanuni müeyyidelere maruz kalmamaları için konaklayan, kiraya veren kişiler ile bu konutların yer aldığı, apartman ve site yöneticileri ile özel güvenlik birimlerinin gerekli hassasiyeti göstermeleri büyük bir önem arz etmektedir" denildi.
Kaynak: İHA