Sağlık Bakanlığı'ndan Denizde Nefes Kesen Tatbikat

Sağlık Bakanlığı, Erdek Devlet Hastanesi ve GESTAŞ iş birliğiyle denizde tatbikat yapıldı. Nefes kesen tatbikatta, yolcu gemisinde doğum yapan ve kalp krizi geçiren hasta için 112 ekipleri seferber oldu.

Sağlık Bakanlığı'ndan Denizde Nefes Kesen Tatbikat
Güney Marmara hattında sefer düzenleyen Çanakkale isimli gemide tatbikat yapıldı. Muhtemel acil durumlara hazırlıklı olunması maksadıyla Sağlık Bakanlığı’nın emriyle Erdek Devlet Hastanesi ve GESTAŞ ortaklığında gerçekleşen tatbikat nefes kesti. Denizde seyir halinde olan gemide rahatsızlanan bir vatandaşa acil müdahalenin canlandırıldığı tatbikatta, GESTAŞ personeli de bilgilendirildi. Gemide kalp krizi geçiren adam ile doğum sancısı tutan kadına gemi personeli ilk müdahaleyi yaptı. Mürettebat, hastaları güvenli yere koyduktan sonra 112 Acil’e haber verdi. GESTAŞ gemisi, iskeleye yanaşmadan önce iskelede hazır bekleyen 112 ekibi, gemi içerisinde araçlar olmasına rağmen süratle hastalara müdahale etti. Hastalar en kısa sürede ambulansa bindirilerek karaya çıkarıldı.

Erdek Devlet Hastanesi acil servisi ile GESTAŞ ortaklığında gerçekleşen tatbikatta, deniz ulaşımı sırasında rahatsızlık geçiren vatandaşlara en kısa sürede doğru müdahalenin nasıl yapılacağı canlandırıldı.
Kaynak: İHA