Parklar Yaz Aylarına Hazırlanıyor

Akdeniz Belediyesi, ilçe sınırları içerisindeki park ve yeşil alan sayılarını arttırırken bir yandan da kullanım ömrünü tamamlamış park alanlarının revizyonuna devam ediyor.

Parklar Yaz Aylarına Hazırlanıyor
Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kentin dört bir yanına dağılmış olan 167 parkın temizlik, bakım ve onarımı gibi rutin çalışmalarına devam ederken, aynı zamanda bazı parkları da revize ediyor. Müdürlüğe bağlı ekipler, son olarak Üç Ocak Mahallesi’nde yer alan İnci Parkının yenileme çalışmalarına başladı.

Eskiyen ve kullanım ömrünü tamamlamış olan yürüme yolları, kilitli parke taşları ve kenar bordürleri ile döşenerek yenilendi. Parkta bulunan oturma bankları, yürüme yollarının zemini tamamlandıktan sonra yenilenecek, çocuk oyun grubu da yenileriyle değiştirilecek. Ayrıca sert zeminler dışında kalan alanda çimlendirme ve çiçeklendirme çalışmaları yapılarak park tekrar vatandaşların kullanımına sunulacak.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, sorumluluk alanlarında mümkün olan her araziyi park ve yeşil alan haline getirerek kente kazandırmak için mücadele ettiklerini söylediler. Yeşil alan konusunda Akdeniz’in bazı mahallelerinin son derece şanssız olduğunu dile getiren Eş Başkanlar, “Kent yaşamında insanlarımızın nefes alacak alanlara ihtiyacı var. Özellikle kent merkezi ve ona yakın mahallelerde kamuya ait boş arazi bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Çarpık yapılaşmanın sonucunda yeşil alan fakiri olan İçel metropolünün bu bölgelerinde yaşayan insanlarımız, psikolojik yönden de olumsuz etkileniyor. Köy ve beldelerin tüzel kişiliğinin sona ermesiyle belediyemize katılan mahallelerde irili ufaklı yerleri bularak park, mesire alanı şeklinde değerlendiriyoruz. Ancak merkez mahallelerimizde bu konuda sıkıntı yaşıyoruz ve mevcut park ve yeşil alanlarımızın cazibesini korumayı hedefliyoruz. Bu amaçla süreç içerisinde kullanım nedeniyle yıpranan parklarımızı baştanbaşa yeniliyoruz" dediler.
Kaynak: İHA