Oyuncu Ve Senaristler Gençlerle Buluştu

Oyuncular Kemal Uçar ve Burçin Abdullah, İstanbul Gençlik Fuarı'nda gençlerle bir araya geldi.

TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen filmlerde rol alan oyuncular ve senaryoları kabul edilen senaristler, İstanbul Gençlik Fuarı'nda gençlerle buluştu.

TRT TV Filmleri Projesi kapsamında 'Adı: Yunus' ve 'Bütün Saadetler Mümkündür' filmlerinde oynayan Kemal Uçar AA muhabirine yaptığı açıklama, projede yer alan kişilerin çoğunluğunun, genç senarist ve yönetmenlerden oluştuğunu söyledi.

Projenin iyi bir amaca hizmet ettiğini ve kuşakta iyi filmler yayınlandığını aktaran oyuncu şöyle konuştu:

'Projenin özellikle bu tür gençlik fuarlarında olması çok iyi. Çünkü tam bizim istediğimiz kalabalık burada. Belki bu güne kadar hiç düşünülmemiş, 'Ben yazabilir miyim, yönetebilir miyim?' diye. Herkese açık bir proje olduğu için çok genç senarist arkadaşlarımız var. Gelip şanslarını deneyebilirler.'

'Ankara Yazı Veda Mektubu', 'Koyverdin Gittin Beni' filmlerinde rol alan Burçin Abdullah ise gençlerle bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduğu dile getirdi.

Abdullah, 'Yaptığımız işleri onlara beğendirmeye çalışıyoruz. Onlardan da hep güzel geri dönüşler oluyor. Bugün de bu fuarda onlarla beraber bir gün geçirdik. Çok güzel, bilgi verici, eğitici stantlar kurulmuş.' ifadelerini kullandı.

- 'Proje, istediğim yere gelmeme vesile oldu'

Proje kapsamında 'Bünyamin' isimli filmin senaryosunu kaleme alan Elif Nurhan Özen de projeden, televizyonda gördüğü tanıtım filmiyle haberdar olduğunu bildirerek, 'Çocukluğumdan beri hikaye yazan biriyim. En son 'Bünyamin'i yazdım. Hikayeyi bitirme dönemi, üniversiteye hazırlandığım döneme denk geldi. Sektöre zaten girmek istiyordum. Proje de istediğim yere gelmeme vesile oldu.' diye konuştu.

'Pinhan' filminin senaryosunu yazan Nurullah Sevimli, sinemaya hep meraklı olduğunu vurgulayarak, 'Bu fırsatı değerlendirmeliyim, en azından denemeliyim diye düşündüm. Aklımda olan bir hikaye vardı 'Pinhan' adında. Onu yazdım, yolladım ve kabul edildi. Projede yer almak ve projenin en genç senaristi olmak bana gurur veren bir şey.' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikapı Etkinlik Alanı'nda yapılan 'İstanbul Gençlik Fuarı, yarın sona erecek.
Kaynak: AA