Osbük Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu'ndan

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Osbük Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu'ndan
OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, yayımladığı mesajında, 19 Mayıs’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, milletin varlığını güçlendiren, umutları canlandıran, kaderimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir adım olduğunu belirtti.

19 Mayıs’ın Cumhuriyet tarihinin bir miladı olduğunu ifade eden Nakıboğlu,“Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Şüphesiz vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakarlıklar gösterilmiştir. Türkiye, Cumhuriyet’in ilanının ardından geçen süre zarfında önemli kazanımlar elde edilmiş ve bugün Türkiye, birçok alanda önemli bir konuma gelmiştir” dedi.

Tarihte askeri güç ve silahla kazanılan zaferlerin, günümüzde yerini ekonomik zaferlere bıraktığını vurgulayan Nakıboğlu,“Bu sebeple en büyük hedeflerimizden birisi ülkemizin ekonomisinin dünyanın ekonomisindeki gelişmiş ilk on ülkeleri arasında yerini almasıdır. Bu amaçla bugün itibariyle sayıları 298 olan ve 50 binden fazla üretim tesisinde 1 milyon 700 bin kişiden fazla istihdam sağlayan Organize Sanayi Bölgeleri ailesi olarak, daha çok üretmek, daha çok AR-GE yapmak, daha çok istihdam ve daha çok ihracat için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizin gururu Organize Sanayi Bölgeleri olarak; Milletimizin layık olduğu ekonomik zaferlere imza atmak için canla başla ve fedakarlıkla çalışmalarımız devam etmektedir. Gençlerimize düşen en önemli görev ise, devraldıkları mirası daha da zenginleştirmek için özveriyle çalışmak, kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, her alanda daha da gelişmiş, istikrar içinde büyüyen, güçlü, demokratik ve müreffeh Türkiye’nin mimarları olacak gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele döneminin tüm kahramanlarına ve aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi
Kaynak: İHA