Müzeler Günü 2 Bin Yıllık Müzede Kutlandı

Kütahya'da Müzeler Günü dolayısıyla Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'ndeki 2 bin yıllık müzede tören düzenlendi.

Zeus Tapınağı içerisinde bulunan müzedeki tören saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, törende yaptığı konuşmada, Aizonai'nin içerisinde ilkleri barındırdığını dile getirerek, 'Müzeler tarih, kültür, bilim ve sanat değerlerinin sergilendiği yerlerdir. Sergilenen bu eserler, geçişteki insanların yaşam tarzları ve düşünceleri hakkında bizlere bilgiler verir. Geçmişi öğrenerek bugünü anlamaya ve geleceğimize yön vermeye yardımcı olan müzelerimiz geçmişle gelecek arasında önemli bir kültür köprüsü vazifesi görür. Müzeler aynı zamanda insanın hiçbir kaynaktan elde edemeyeceği bilgileri sunan önemli bir eğitim kurumudur. Kütahyamız müzeler açısından gerçekten zengin bir ildir. Burada Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bağlı 4 müze, 6 da özel müze olmak üzere 10 müzemiz bulunmaktadır.' diye konuştu.

Müze Müdürü Metin Türktüzün de kentte bulunan müzeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Törende, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi öğrencileri tarafından klasik müzik dinletisi sunuldu.

Vali Yardımcısı Sedat Oktar, Çavdarhisar Kaymakamı Kerem Türker, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, Çavdarhisar İlçe Jandarma Komutanı Vedat Akdağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Kütahya Müze Müdürü Metin Türktüzün, davetliler, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı tören, müzenin gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA