Konya'da Müzeler Günü Etkinlikleri

Konya’da "Uluslararası Müzeler Günü" açılış töreni gerçekleştirildi.

Konya'da Müzeler Günü Etkinlikleri
Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce Karatay Medresesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine, protokol mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Konya’nın müzeler bakımından hem merkezde, hem de bazı ilçelerde zengin sayılabilecek bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Sadece Müzeler Günü’nden hareketle bir farkındalık oluşturulmakla kalınmıyor, yıl boyunca yapılan farklı etkinliklerde hem müzelerimizin kendi teşhir ve tanzimlerini dikkate almak, hem de buralarda farklı sergiler açmak bakımından değerlendirildiğinde tarih severlerin, sanat severlerin müzedeki teşriflerinden faydalanmak üzere buraları görmek isteyenlerin dikkatine bu alanlar kurulmuştur” şeklinde konuştu.

Konya Müze Müdürü Yusuf Benli ise, “35’ncisi kutlanan Uluslararası Müzecilik Günü, bundan önce haftası olarak kutlanmaktaydı. Son yıllarda Müzecilik Günü olarak kutlanmaktadır. Genel müdürlüğümüz bu yıl müzecilik günüyle ilgili olarak Karatay Medresesi ve Mevlana Müzesi’nin saat 23.00’a kadar açık kalması hususunda talimat vermişlerdi ve iki müzemiz bugün itibariyle bu gece 23.00’a kadar açık kalacaktır” ifadelerini kullandı.

Programda, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildikten sonra Karatay Medresesi’nde ‘Nostaljik Nağmeler Eski Radyolar Sergisi’ açılışı kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

Açılışın ardından protokol üyelerinin sergiyi ziyaretiyle program sona erdi.
Kaynak: İHA