Kaynarca'da Kursiyerlerden Sergi

Kaynarca ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nde kursiyerlerin yaptığı yöresel kıyafetli dolgu bebek ve el işi eserler sergisi açıldı.

Kaymakam Kemal Şahin, Halk Eğitim Merkezi'ndeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, dolgu oyuncak bebek kursunda yapılan 'Kaynarca Bebeği'nin tanıtımının yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Serginin daha çok kişiye ulaşması için farklı bir mekanda açılması gerektiğini belirten Şahin, 'Halk Eğitim Merkezi'nde açılan tüm kurslarımızı takip ediyorum. Özellikle bir yıldır Dolgu Bebek Kursu'nu yakından takip ediyorum. Onların fedakarlıklarını, el emeği, göz nuru dökmelerine şahit oldum. Bu kurslara katılan tüm kursiyerleri tebrik ediyorum. Bu mekan dar, önümüzdeki yıl bu sergiyi daha geniş bir mekanda, belediyemizin önünde sergileyebiliriz.' diye konuştu.

Kaynarca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Şahin ise 2015 - 2016 döneminde açılan 73 kursta 546'sı kadın olmak üzere toplam bin 240 kursiyerin eğitim aldığını ifade ederek, 'Mesleki olarak da 46 kurs açtık, 668'i kadın olmak üzere bin 63 kişi kurslarımıza iştirak etti. Toplamda 119 kurs, 2 bin 300 kursiyerimiz yıl boyunca gayretle çalıştı.' dedi.

Açılışa, İlçe Jandarma Komutanı Kamil Aksoy, Belediye Başkanı Zeynur Özel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Harbi, AK Parti İlçe Başkanı Murat Kefli, CHP İlçe Başkanı Ersan Ceylan katıldı.

Sergide, giyim, dolgu oyuncak bebek, el işleri, makine işi, ahşap boyama kurslarında üretilen el işi eserler 21 Mayıs'a kadar görülebilecek.

Kaynak: AA