Kağızman'da '1. Engelliler Şenliği'

Kağızman Özel Melekler Evi Rehabilitasyon Merkezleri tarafından gerçekleştirilen Engelliler Şenliği bu yıl ilk kez yapıldı.



Saygı duruşundan bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Kağızman Atatürk İlkokulu halk oyunları ekibinin gösterisi ve merkez öğrencileri tarafından hazırlanan gösterilerle devam etti.

Merkez Müdürü Mehmet Karataş, yaptığı konuşmada, engelliliğin doğuştan olduğu gibi sonradan da oluşabileceğini belirterek, herkesin birer engelli adayı olduğunu söyledi.

Karataş, engelli konusunda son yıllarda Türkiye'de devrim niteliğinde yenilikler yapıldığını dile getirerek, 'İlçemizde bir çok engelli vatandaşımız evde bakım hizmetinden yararlanmaktadır. Bu konuda ilk önce bizlere her türlü desteği veren başta AK Parti Kars Milletvekilimiz Ahmet Arslan'a ve Kaymakamımız Musa Üçgül'e yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim.' dedi.

Evde bakım hizmeti alan engelli vatandaşların ve 100 çocuğun özel eğitim rehabilitasyon hizmetlerinden yararlandığını belirten Karataş, şunları ifade etti:

'2011 yılında hizmete açtığımız bakım rehabilitasyon merkezinde 25 engellimiz hizmet almaktadır. Etkinliği düzenlemekteki amacımız, engelli bireyleri onure etmek, sosyal hayata katılımlarını sağlamak ve toplumda engellilere karşı duyarlılığı arttırmak. İstenildiği zaman eğitimin her engeli aşabileceğini ve umutsuzlukların nasıl umuda dönüşebileceğini bu etkinlikle göstermek istedik.'

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından müzik ve eğlence programı düzenlenirken, etkinlik müdürlük tarafından müsabakalarda dereceye giren yarışmacılara ödül verilmesi ile sona erdi.

Programa, Milli Eğitim Şube Müdürleri Yakup Bayşar, İsmail Taşcı, kamu kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: AA