IDB Bilim Ve Teknoloji Ödülünü ''Nanomanyetik Bilimsel Cihazlar'' Kazandı

İslam Kalkınma Bankası 2015 Bilim ve Teknoloji Ödülü, nanoteknoloji alanında yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı Ankara merkezli Nanomanyetik Bilimsel Cihazlar'a verildi.

İslam Kalkınma Bankası (IDB) 2016 Bilim ve Teknoloji Ödülü nanoteknoloji alanında yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı Ankara merkezli Nanomanyetik Bilimsel Cihazlar firmasına verildi.

Nanomanyetik Bilimsel Cihazlar'ın üst düzey yetkilisi Ahmet Oral, 100 bin dolarlık ödülü IDB'nin 40. yıl genel kurulunun toplandığı Endonezya'nın başkenti Cakarta'da, IDB Başkanı Ahmed Muhammed Ali el-Medeni'nin elinden aldı.

AA muhabirine konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Oral, söz konusu ödülün Nanomanyetik'in 18 yıldır yaptığı Ar-Ge çalışmalarının ürünü olduğunu söyledi.

Oral, Oxford, Harvard, MIT gibi üniversitelere teknoloji ürünlerini sattıklarını belirterek, 'NASA, Argonne National Laboratory gibi kuruluşlara ve Microsoft, Seagate Technology ve Samsung Display gibi yüksek teknoloji şirketlerine 40'dan fazla personelimizle kendi geliştirip, imal ettiğimiz nanoteknoloji ürünlerini satmaktan ülkemiz adına gurur duyuyoruz.' dedi.

Şirketin satışlarıyla Türkiye'ye döviz ve katma değer kazandırdıklarının altını çizen Oral, 'Ürünlerimizin kilogram fiyatı 4 bin 500 dolarla 10 bin dolar arasında değişiyor.' diye konuştu.

Oral, Türkiye'de istedikleri nitelikte eleman bulmada sıkıntı yaşadıkları için yurt dışından eleman temin ettiklerini belirterek, 'Türkiye'de bir an önce piyasanın istediği elemanın yetişmesi için eğitim sisteminin tekrar gözden geçirilmesi gerekir' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA