Hasta Hakları Kurulu Merkezefendi'de Toplandı

Sağlık kurumlarında meydana gelen hasta hakları ihlallerini değerlendirmek üzere bir araya gelen Yunusemre İlçe Hasta Hakları Kurulu, Mayıs ayı toplantısını Merkezefendi Devlet Hastanesinde gerçekleştirdi.

Hasta Hakları Kurulu Merkezefendi'de Toplandı
Yunusemre İlçe Sağlık Müdürü Dr. Engin Yıldırım başkanlığında her ay ayrı bir kurumda toplanan Yunusemre İlçe Hasta Hakları Kurulu bu ay Merkezefendi Devlet Hastanesinde toplandı. Kurulda, Manisa Kamu Hastaneler Birliğinden, Sağlık ve Hasta Hakları Derneğinden katılan üyeler yanı sıra sendika temsilcileri ve vatandaşları temsilen bir üye katılıyor.

Şikayet konularını yerinde tespit etmek ve hastane işleyişi hakkında fikir sahibi olmak amacıyla sağlık kurumlarında toplandıklarını belirten Yunusemre İlçe Sağlık Müdürü Dr. Engin Yıldırım, “Bu ay toplantımızı Merkezefendi Devlet Hastanesinde yapmaya karar verdik. Böylelikle vatandaşlardan gelen talepleri yerinde inceliyoruz. Şikayete bahis birimleri de gezerek işleyiş hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Amacımız hem vatandaşlarımızın sağlık kurumlarından memnuniyetlerini arttırmak hem de sağlık personelini ziyaret ederek motivasyonlarını arttırmak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA