Gesob Eğitimini Tamamlayan 256 Kursiyere Belge Verdi

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları (GESOB) ile İŞKUR tarafından düzenlenen meslek edindirme kursunda eğitimlerini tamamlayan 256 kursiyere belgeleri törenle verildi.

Gesob Eğitimini Tamamlayan 256 Kursiyere Belge Verdi
’GESOB bilgilendiyor, belgelendiyor’ konulu toplantı esnaf oda başkanları, istişare toplantısında yapıldı. Toplantıya kaymakamlar ve vakıflar bölge müdürü katıldı.

İşsizlere meslek kazandıran GESOB ve İŞKUR, çalışanları mesleğinde geliştirerek, girişimci adaylarını bilgilendiriyor. Eğitimlerini tamamlayan 256 Türk vatandaşlarına ve Suriyelilere sertifikaları törenle verildi.

Birlik Başkanı Ömer Küsbeoğlu, işsizlere meslek kazandırıp, çalışanları mesleğinde geliştirerek, girişimci adaylarını bilgilendirip, belgelendirmeye devam ettiklerini söyledi.

Küsbeoğlu, "AB, SODES, İŞKUR, MEB, İKA, ILO, MEKSA Vakfı işbirliği içinde gerçekleştirilen mesleki eğitim programları sonrasında kurumlarla ortak belgelendirme yapılmaktadır. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 292 grup mesleki eğitim programı sonrasında toplam 6.174 belgelendirilmiş, işsizlerin yüzde 60’ına istihdam sağlanmıştır’’ dedi

Program sonrasında Şahinbey Kaymakamı en iyi oda başkanı seçilen Ömer Küsbeoğlu’na Esnaf Oskar Ödülünü verdi.
Kaynak: İHA