Çelikcan'dan 19 Mayıs Mesajı

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Ulu Önder Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Anadolu’ya geçtiği 19 Mayıs 1919 tarihinin 97. yıldönümünün milletçe coşku ve kıvançla kutlamanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

Çelikcan'dan 19 Mayıs Mesajı
Başkan Çelikcan, bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk milleti esaret altında yaşamaktansa ölmeyi tercih eder’” diyerek, Samsun’da bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin meşalesini yaktığını vurguladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu ulusal egemenlik ilkesinin tarihimizde yeni bir dönemin başlangıcını oluşturduğunu ifade eden Başkan Çelikcan, şöyle devam etti:

“Büyük Önderimiz 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığı tarihte ulusal egemenlik mücadelesini başlattı ve bugünü ülkemiz gençliğine ‘Gençlik Bayramı’ olarak armağan etti. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere armağan ederek dünyada bir ilke daha imza atmıştır. Bu değerli armağanı yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.”

Başkan Mahmut Çelikcan, yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak olan ülkemiz gençliğinin, ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine taşıyacağını kaydederek, “Gençlerimizin sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde bütün sorunlara akılcı, gerçekçi çözüm yolları bulacaklarına bu cennet ülkenin yarınlardaki mimarları olacaklarına olan güven ve inancım sonsuzdur. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Ata’mızın gençlerimize armağan ettiği bu mutlu günü kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA