Büyükşehir'den Çiftçiye Sebze Fidesi Desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çiftçilere sebze fidesi dağıtımına başladı. İyi Tarım Uygulamaları çalışmalarında bulunan 365 çiftçiye 1 milyon 222 bin 410 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Büyükşehir'den Çiftçiye Sebze Fidesi Desteği
Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı tarafından Başkent’te tarım uygulamalarını geliştirmek için üretim sezonu öncesi alınan başvurular değerlendirilerek, Kazan ve Kalecik’te patlıcan, biber ve domates fideleri dağıtımı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan fidelere hak kazanmak için Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde Çiftçi Kayıt Sistemi veya ziraat odalarına kayıtlı, tapulu araziye sahip veya araziyi kullanma hakkına sahip olmak gerekiyor. Yüzde 75 Büyükşehir Belediyesi hibesi ve yüzde 25 çiftçi katkı payı karşılığında Kazan’ın Güvenç Mahallesi’nde ve Kalecik’te İyi Tarım Uygulamaları çalışmalarında bulunan 365 çiftçiye toplam 1 milyon 222 bin 410 fide dağıtıldı. Dağıtılan sebze fideleri içinde 4 çeşit domates, 6 çeşit biber ve 1 çeşit patlıcan sebzesi fidesi bulunuyor. Toprağın daha verimli işlenmesi, tarım ekonomisinin canlanması amacıyla pilot bölge olarak belirlenen Kazan’da toplam 993 bin 300 adet ve Kalecik’te 229 bin 110 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Kazan’da yapılan dağıtım töreninde konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nazlı Ergül, “Büyükşehir Belediyesi olarak üretim yapan tüm çiftçilerimize topraklarının bereketli, masraflarının az, ürünlerinin kaliteli ve bol kazançlı olmasını dilerim” dedi.

Kaynak: İHA