Bu festivalde masal kahramanları hayat buldu

Bir varmış, bir yokmuş masallarının yaşatıldığı Tarih Koleji’nde düzenlenen festivalde öğrenciler bir birinden farklı masal kahramanlarını canlandırdı.

Bu festivalde masal kahramanları hayat buldu
Masallar kurulan çadırlarda sunumlarla Türkçe, İngilizce ve Almanca olarak anlatılırken, öğrenciler de Kırmızı Başlıklı Kız, Rapunzel, Nasrettin Hoca gibi bir çok masal kahramanını canlandırdı.


Masalların çocukların hayal gücünü geliştirdiğini hatırlatan Tarih Koleji Genel Müdürü Sibel Altınöz, ikinci defa düzenledikleri Masal Festivali'yle ilgili bilgi verdi. Altınöz, “Masalları canlandırmak için okulumuzda yılın bir gününü Masal Festivali olarak değerlendiriyoruz. Okulumuz bahçesinde kurulan çadırlarında sunumda bulunarak Türkçe, Almanca ve İngilizce masallar anlatılmaktadır. Öğrencilerimiz ise Masal Festivali'nde okula değişik masal kahramanlarının kostümleriyle gelmektedir. Biliyoruz ki masallar öğrencilerin hayal güçlerini geliştirmektedir' dedi.


Masal kahramanlarının kostümleriyle oldukça mutlu ve heyecanlı oldukları görünen öğrenciler ise kendini masal dünyalarında hissettiklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA