Başkan Üzülmez Karmek'lilerin Yılsonu Heyecanını Paylaştı

Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen KAR-MEK kurslarında yılsonu sergisi ve belge töreni önceki gün Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Başkan Üzülmez Karmek'lilerin Yılsonu Heyecanını Paylaştı
Başkan Üzülmez ve beraberindeki ilçe protokolü birbirinden güzel eserleri

hazırlayan kursiyerleri ve usta öğreticileri tek tek tebrik edip heyecanlarını paylaştılar.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Kartepe Belediyesi’nin Meslek Edindirme Kursları’nda (KAR-MEK) yılsonu genel sergisi ve sertifika töreni Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bu yıl 27 kurs merkezinde 31 branşla 38 usta öğretici nezaretinde 2700 KAR-MEK kursiyerinin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan yılsonu sergisinin açılışına ilçe protokolü de yoğun ilgi gösterdi.

Açılışta Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürü Halil İbrahim Alkan, Kartepe Müftüsü Mustafa Nurgün, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Akkaya, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Harun Aslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, muhtarlar, okul müdürleri, kursiyerler hazır bulundu.

Programda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Artık belediyeler, sadece belediyecilik hizmetlerini yapmakla günlerini geçirmiyorlar. Belediyeler sosyal ve kültür belediyeciliği adı altında vatandaşlarla bir olup, üzerine vazife olarak yazılmayan ne kadar hizmet varsa onu yapma gayretindedir. Bu son 13 yıldır ilçemizde, ilimizde ve ülkemizde hizmet eden bütün belediyelerde, bu şekilde artarak devam ediyor” dedi.

Devletin imkanlarını Kartepelilerle paylaştıklarını belirten Başkan Üzülmez, kadınlara ve çocuklara yönelik sundukları hizmetleri hatırlattı. Bu imkanları muhalefetin eleştiri konusu yaptığı hatırlatan Başkan Üzülmez, “Başta çocuklarımıza ve kadınlarımıza olmak üzere ilçe halkına sunduğumuz bu hizmetleri sizden kıskanan muhalefet partisi ilçe başkanı çıkıp sizlerden özür dileyene kadar onu sizlere şikayet edeceğim” diyerek çalışmaları için kursiyerler başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlçe protokolünün elinden kurs bitirme belgelerini alan kursiyerlerin eserlerinin sergilendiği yılsonu sergisinin açılış kurdelesini de Başkan Üzülmez ilçe protokol üyeleri ile birlikte gerçekleştirdi. Sergiyi gezen ve eserleri tek tek inceleyen Başkan Üzülmez kursiyerlere, “El Emeği Göz Nuru” adını verdikleri özel satış stantlarında bu çalışmaların karşılığını maddi olarak alma imkanı bulacaklarını da hatırlattı.
Kaynak: İHA